Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.27
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2400.4
  • BIST
    10279.37
  • BTC
    61570.46$

Eski Garaj bölgesi ne olacak?

23 February 2024, Friday 14:36

 

 

Manisa’da böylesine park, yeşil alan ve sosyal tesis sorunu varken yüzlerce dekarlık alana sahip Eski Garaj bölgesinin yıllardır atıl durumda kalması anlaşılır gibi değil.

Bir dönem çeşitli projeler düşünülen, sonrasında yaşanan bazı sıkıntılar nedeniyle Pazar yeri ve açık otopark olarak kullanılan bölgenin çok daha işlevsel kullanılması mümkün.

Her seçim öncesi çeşitli vaatlere konu olan bölge yine büyükşehir belediye başkan adaylarının gündeminde. Üç dönemdir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Cengiz Ergün, yeni dönemde bölgeyi çok daha işlevsel olarak kullanmak için önemli projeler açıkladı.

Eski Garaj ve Perşembe Pazarı’nın bulunduğu alana Atatürk Kültür Merkezi’ni kazandırmayı hedeflediklerini duyuran Başkan Ergün, 800 tezgahlık kapalı modern pazaryeri, 1000 kişilik çok amaçlı salon, 500 kişilik tiyatro ve konferans salonu, atölye ve dersliklerin de yer alacağını belirtiyor.

Ayrıca 500 metrekare alanda Kadın Emeği Destekleme Merkezi, konser ve etkinlik alanları, Atatürk Kütüphanesi, sosyal alanlar ve 1000 araçlık kapalı otopark alanı da yer alacak.

Anlatılan proje çok zor değil, büyük paralar istemiyor. Manisa’ya yeni bir çehre ve kent yaşamını kolaylaştıracak bir eser olacak.

Ancak alanda mümkün olduğunda kapalı alanları yer altına gömmekte fayda var. Yeterince kalabalık bir şehir olan Manisa’da bu bölgenin ağırlıklı olarak yeşil alan, yer altında ise birçok aktivitenin gerçekleştiği mekanlar olmalı. Böylece bölge en verimli şekilde değerlendirilmiş olur…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.