Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.19
  • EURO
    34.64
  • ALTIN
    2393.4
  • BIST
    10210.7
  • BTC
    61049.06$

Geleceğimiz bu fuarda...

08 November 2022, Tuesday 11:26

Manisa Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı 16. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı. Türkiye'nin en önemli tarım ve sanayi kentlerinden biri olan Manisa için bu fuarın önemi çok büyük...

Manisa nasıl ki tarım ve sanayinin buluştuğu bir merkez, bu fuar da tarım makinaları sanayinin buluştuğu ve sergilendiği bir gösteri merkezi.

Tarımda sanayileşme dünya tarihini değiştiren en önemli süreçlerden biri. Avrupa bunu 19. yüzyılda yakaladığı için çok gelişti. Biz ise 20 yüzyılda tarımda sanayiyi kullanmaya başladık ama henüz bu konuda ciddi eksiklerimiz var.

İnsanoğlu için gıdanın ne kadar önemli olduğunu son bir kaç yılda çok iyi öğrendik. İşte gıdayı topraktan en verimli şekilde almak için de sanayi, özellikle de yüksek teknolojiye sahip sanayi olmazsa olmaz...

Bu yıl Manisa Tarım Fuarı'nda dikkat çeken önemli noktalardan biri artık tarım faaliyetlerinin çok ileri teknolojik aletlerle yapılabilmesi oldu. Aslında bir süredir batıda kullanılan ancak dünya ile rekabet edebilmemiz için bizim çiftçimizin de mutlaka kullanması gereken teknolojiler bunlar.

Damlama sulama teknolojisinde ciddi mesafe alarak suyu çok daha verimli kullanmayı öğrenen Manisa çiftçisi, fuarda sergilenen dronelar ve güneş panelleri gibi yeni teknolojilere de büyük ilgi gösterdi.

Dronu hem tohum ve gübre atmak hem güvenlik amacıyla kullanan, kendi elektriğini güneş panelleriyle sağlayan bir Türk çiftçisi gelişmiş ülkelerin çiftçileriyle çok daha iyi rekabet edecektir.

Fuara hem yetkili isimlerin hem de çiftçiler başta olmak üzere vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini de hatırlatmak lazım. Bu durum da Manisa ve Türkiye tarımı açısından umut verici.

130’un üzerinde firmanın katıldığı, tarımsal alet ve gereçlerden bitki çeşitlerine, gübre ve ilaçlardan enerji sistemlerine kadar birçok ürünün yer aldığı Tekno Tarım 16. Uluslararası Manisa Tarım ve Hayvancılık Fuarı önceki gün sona erdi.

Bir sonraki fuarı dört gözle bekliyoruz.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.