Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.23
  • EURO
    34.66
  • ALTIN
    2396.3
  • BIST
    10257.76
  • BTC
    61413.3$

Halk konserleri israf mıdır?

01 September 2023, Friday 16:48

Manisa'da her yıl ağustosun son haftası ve eylülün ilk haftası çeşitli etkinlikler çerçevesinde birçok halk konseri gerçekleşir. Bu konserler için özellikle yerel yönetimler ciddi harcamalar yapar.
Etkinliklerin neden bu dönemde yoğunlaştığını şöyle özetleyebiliriz:
Öncelikle Ağustos'un son haftasını Zafer Haftası'nı idrak ediyoruz.
Millet olarak Anadolu'yu yurt edinmemizin anahtarı olan Malazgirt Savaşı, Kurtuluş Savaşı'nı nihayete erdirme hareketi olan Büyük Taarruz ve bu savaşın kazanıldığı 30 Ağustos tarihleri bu hafta içinde.
Eylül ayının başı, Büyük Taarruz zaferinin devamı niteliğinde düşmanın Ege'deki yerleşim yerlerinden tek tek sökülüp, nihayetinde 9 Eylül'de İzmir'e döküldüğü günlerdir.
Manisa da 8 Eylül'de düşmandan kurtulmuş ve haklı olarak her yıl bu coşkuya yaşar.
Bu dönemin coşkuyla geçmesinin bir başka nedeni ise Manisa'nın tarih boyunca simgesi olan üzümün hasat mevsimi olmasıdır.
Birçok ilçemizde bağ bozumu festivalleri yapılır; üretici bir yıllık emeğinin karşılığını almanın sevincini maddi ve manevi olarak yaşamaya çalışır.
Tüm bunları yan yana koyduğumuzda her yıl tam da bu günler Manisa ve ilçelerinde adeta bir yıldızlar geçidi yaşanır! En ünlü şarkıcılar sahne alır, Manisalılar konser meydanlarını doldurur.
Büyükşehir Belediyesi ve bazı ilçe belediyelerinin bugünlerde festival, konser, etkinlik gibi ilanlarını görünce ben de ilk etapta "İsraf değil mi bu kadarı? Hele de böyle bir dönemde" diye içimden geçiriyorum.
Sonra yukarıda sıraladığım şeyleri düşününce fikrim değişiyor; milletin biraz eğlenmeye, kafa dağıtmaya ihtiyacı olduğuna kanaat getiriyorum.
Ne yazık ki toplumun büyük bölümünün hayatı boyunca ücretli bir konser dinlemeye parası yok veya buna vakit ayırma gereği duymuyor. Halk konserleri özellikle dar gelirli gençler için bu sıcak havalarda önemli bir hizmet niteliğinde.
Tabii Manisa'daki belediyelerin bu konuda kesenin ağzını açarken başka bazı konularda cimri davrandıklarını, sosyal belediyecilik anlamında zayıf kaldıklarını da bir kenara not etmek gerekiyor...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.