Manisa
08 May, 2024, Wednesday
  • DOLAR
    32.25
  • EURO
    34.70
  • ALTIN
    2400.9
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    62553.9$

Her an yenilik...

01 March 2023, Wednesday 14:47

Bizler her an değişime uğruyoruz.. Her mevsimin içindeki her günün bize sunduğu şeylerin farklı olması gibi. Her an her şey yenilenir ve değişir. Aldığımız nefes, yediğimiz lokma, baktığımız yer ve gördüğümüz şey, bize tesir eder. Bize ulaşan şeyler yeni bir duygu ve düşünce kapısı açar. 

Şikâyetler ya da talepler, daha iyi insan olabilmenin en vazgeçilmez malzemeleridir. “Bilmeden yaptığım yanlışların ve verdiğim zararların bana yansıtılması, Allah’a (cc) karşı hesabımı azaltıp, kulların gönlünü onarma ve hayat kalitelerine katkıda bulunabilmem için benim olmazsa olmazlarımdır. Allah (cc) bana eksiğimi, kusurumu ve yapmam gerekip te yapamadıklarımı söyleyenlerden razı olsun. Ben onlar olmazsa bunlardan haberdar olamayacak ve düzeltme fırsatı bulamayacaktım” deyip, kendimizi onarma, düzeltme ve ilimde derinleşme derdine düşmeliyiz.

Ben her an etkileniyorsam, her an daha iyi olabilirim demektir. Ben daha iyi olursam, baktığım ve gördüğüm, aldığım ve verdiğim, konuştuğum ve dinlediğim her şey, ulaşmak istediğim yere uygun olmanın mücadelesini yansıtır. Eğer bilgi edinme ve o bilgiyi yaşama derdi beni kuşatmışsa, hep değişim içinde olduğumuzun ve her insanın her an daha iyi olabileceğinin farkında olurum.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.