Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.27
  • EURO
    34.74
  • ALTIN
    2397.0
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    61500.104$

İnsanın dengesi bozuldukça, doğanın dengesi de bozuluyor

13 December 2023, Wednesday 11:54

Bizler her ne kadar yerel seçim sürecindeki gelişmeler veya bazı sosyal medya fenomenleri hakkındaki soruşturmalar gibi sıcak gelişmelere yoğunlaşmış olsak da; neredeyse her gün doğanın dengesinden kaynaklı felaketler yaşanıyor ülkemizde.
Son günlerde öteden beri mevsimsel gelişmelerin bir sonucu olarak ‘sonbahar yağmurları’nı yaşıyoruz. Ancak kültürümüzde ‘rahmet’ olarak nitelediğimiz yağışlar, ne yazık ki artık çoğu zaman ‘felaket’ olarak düşüyor tepemize. Peki nerede şiirlere, türkülere konu olan; romantik mısralarla dile getirdiğimiz o güzel sonbahar yağmurları?
Belki biraz iddialı bir cümle olacak ama tüm güzellikler ve tüm doğallıklar bir bir terk ediyor dünyamızı. Yeryüzünün güzel insanlarının yerini doyumsuz kötü insanlar aldığı gibi, yeryüzünün diğer güzellikleri de yerlerini daha kötü şeylere bırakıyorlar yavaş yavaş.
Aslında tüm kötü gelişmelerin arkasında ‘doyumsuz’ insanlar var. Onların hevesleri ve hırslarıyla bozdukları dünya düzenini ve tabiatı yaşıyoruz…
İnsanoğlu geliştikçe azalması gereken kavgalar, çatışmalar ve savaşlar aksine artıyorsa; gelişen bilinç düzeyi ve teknolojiyle daha da temiz olması gereken çevremiz her gün kirleniyorsa, bunu başka nasıl izah edebiliriz?
Tüm dünyada kötülükler iyiliklere karşı her gün biraz daha güç kazanıyor!..
İşte bu nedenle mutlu insanların yaşadığı güzel bir dünyaya ilişkin hayal kuran herkesin, kendi ruhunu temizlemekle işe başlaması gerekiyor…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.