Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.24
  • EURO
    34.69
  • ALTIN
    2396.7
  • BIST
    10244.34
  • BTC
    61182.97$

İş yapacak insan her haliyle belli oluyor makamı mevkisi ne olursa olsun

28 August 2023, Monday 14:05

 

 

Milletvekilleri Yenişehirlioğlu, Arınç ve Vali ünlü

Manisa Valisi Enver Ünlü geldiğinin akşamı Göreceli Köyü’ne Şehit Ege Süleyman Görece’nin ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu. Nerden bakarsan bak bu hareketi bir şehrin valisi için hele şehre yeni gelmişken önemli bir davranış. Hizmet vereceği kenti sahiplenmek, insanlarla hemhal olmak adına çok iyi bir adım.

Adımda da öteye bu aslında kişiliğini, kimliğini ve işini gösteren bir üsluptur. “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz” sözü vardır. Tamda öyle. Cumartesi gelmesinin ardından yaptığı ziyaretler altı çizilecek ve yapacağı işleri şimdiden anlatacak durumlardır. Kalkıp önceki vali şöyle böyle diye yazmaya gerek yok Allah gittiği yeri güldürsün.

Yapacağı işler kadar iletişimiyle ilgili verdiği örnekler gösteriyor ki Türkiye’nin en büyük 10 ili arasında yer alan Manisa için yapacağı işler için daha gelmeden bu şehir ile ilgili dersi iyi çalışmış. Aslında olması gereken bu. Klasik bir davranış vardır. Adam sokakta cüzdan buluyor ve önce polise sonra sahibine ulaştırıyor. Ve bu haber oluyor. Bizlerde bu haberi okurken cüzdanı bulup sahibine teslim eden kişi için “Helal olsun dürüst adam” diyoruz. Sonra da kurduğumuz cümle aslında olması gereken bu diye ekliyoruz. Evet tam anlamıyla olması gereken bu.

Her iş, her makam ve mevki için geçerli olanda “ Olması gereken bu.”

Yani demem o ki yeni gelen Vali Enver Ünlü Manisa için yapılacak çalışmalarla ilgili gayret gösterecek ve işini eksiksiz yapacak gibi.

Öte yandan AK Parti Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu: Geçirmiş olduğu trafik kazasının ardından iyileşti ve Manisa’ya geldi. Elbette ki gezmeye gelmedi. Gelir gelmez ziyaretlerde bulundu.

İl başkanlığında partililerle istişare toplantı yaptı. Hatta bu toplantıya Manisa Milletvekillerinden Murat Baybatur ve Mücahit Arınç’ta katıldı. Yeni ilçe başkanlarının isimleri açıklandı. İlçe başkanlarının partiye tanıtılması işini Milletvekili Murat Baybatur’a bıraktı.

İstişare toplantısından önce yapılan basın toplantısı ise tam bir fiyaskoydu. AK Parti İl Başkanlığı AK Parti Grup Başkan Vekili Bahadır Yenişehirlioğlu için ilk basın toplantısı olsun diye partilileri de davet etti. Ancak iki iş bir arada olmadı. Basın mensuplarının oturacağı yer yoktu.

Fotoğraf çekecek basın mensupları doğru düzgün fotoğraf alamadı.

Çünkü ortam uygun olmadı. Basın mensuplarından önce partililer soru sormaya kalktı.

Hava sıcak olduğu kadar salon daha da sıcaktı. İçecek bir damla su yoktu. Boğazı kuruyan yutkundu.

Sorulacak sorular kısa kesildi. Soruların sayısı azaldı.

Yani basın mensupları toplantıya konsantre olamadılar bende dahilim bu konuya.

Sonra orada Milletvekili Murat Baybatur enteresan bir cümle kullandı. Partililere yönelik basında çıkan dedikodulara aldanmayın dedi.

Manisa’da basında çıkan hiç dedikodu görmedim de duymadım da. Ama bildiğim bir şey var ki önce ki milletvekillerinin hal ve durumlarından dolayı AK Parti 80 bin oy kaybına uğramış. Buda dedikodu değil altı çizilen bir realite. Milletvekili seçimlerinde AK Parti geçen seçimlere oranla seçmen sayısı artmasına rağmen 80 binden fazla oy kaybetmiş. Önceki vekiller telefonlara çıkmadı. Partililer ve muhtarlar vekillere ve partililere ulaşamadı. Eksi yöneticiler darmadağın oldu. Hepsi partinin arkasından ve önünden eleştiride bulundular.

AK Parti’de yöneticilik yapmış başkan yardımcılığı yapmış bir çok insan partiyi eleştirdi. Twit attı. X yazdı. Facebook’ta yazdı. İnstagram’dan görüntü paylaştılar derken AK Parti Manisa’da erozyona uğradı.

Şimdi AK Parti Grup Başkan Vekili Bahadır Yenişehirlioğlu rahatsızlığı geçer geçmez durumun farkında olduğu için ayağının tozuyla sırtında korse başladı Manisa’da çalışmalara. Hatta partideki basın toplantısında bile konuşurken arada zorlandığı gözlendi.  

Hatta AK Parti Grup Başkan Vekili Bahadır Yenişehirlioğlu şöyle bir cümle kullandı: “Trafik kazasından sonra yattık ama yan gelip yatmadık. Manisa ile ilgili dersimizi çalıştık.”

Yenişehirlioğlu çok çalışkan, yılmayan, bıkmayan yapacağı işi sonuna kadar götüren bir yapısı var. Azimli, istekli ve siyaseti bilen bir isim. 30 yıldan fazla zamandır siyasetin içerisinde olan Yenişehirlioğlu daha önce yazmıştım Manisa’yı avucunun içi gibi bilir. 15 e yakın kitap yazan bir kişinin analizleri, bakış açısı, fikri, zikri, felsefesi her zaman farklıdır.

Yani görünen odur ki: Manisa’ya yapılacak olan her hizmeti yakından biliyor ve takip ediyor. Partiyi iyi gözlemlediği için ilçe başkanlıkları dahil bir çok değişikliğe ihtiyaç olduğunu biliyor. Bu yüzden değişikliklere gidildi. Hatta Manisa’da vali, emniyet ve bir çok daire müdür olmak üzere değişiklikler yapıldı. CBÜ rektörü de dahil bu işe.

AK Parti Manisa Milletvekili Mücahit Arınç ise şehrin bir envanterini çıkarmış, fotoğrafını çekmiş, partinin küskünleriyle diyalogu kurmuş, adım adım partinin ve teşkilatın tekerini yola sokmada gayretli. AK Parti Grup Başkan Vekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Ve Milletvekili Mücahit Arınç yıllardır AK Parti’de yaşanan boşluğu doldurmaya çalışıyorlar. Teşkilatta ve seçmen nezdinde AK Parti’nin Manisa’da ki oy oranını yeniden kazanmaya çalışıyorlar. Mücahit Arınç, ilçe ziyaretleri yapıyor. Hizmetleri takip ediyor. Şehit ailesi başta olmak üzere her aileyi ziyaret etmeye çalışıyor. Pazar yerini ayrı esnafı ayrı geziyor. Sorunları dinliyor çözüm bulmaya çalışıyor.

Ve Manisa’da kısa sürede çalışkanlığı ve yaptığı işlerle anılmaya başladı. Üzüm üreticisinden, sanayiciye, sivil toplum kuruluşlarından partililere kadar herkesle ayrı ilgilenip Manisa’da kaybedilen her oyu toparlamaya çalışıyorlar. AK Parti Grup Başkan Vekili Bahadır Yenişehirlioğlu ve Milletvekili Mücahit Arınç’dan galiba birkaç tane daha olması gerekir.

Çok doğru tanımlama olur mu bilmem ama bir atasözü vardır: “ Gezen tikle oturan aslandan evladır” diye. Bu iş böyledir. Kader gayrete aşıktır dedikleri tam da bu sözü destekler. Gayret eder çalışırsan başarı kendiliğinden gelir.

Başarı sürekliliğin ardından ortaya çıkar. Bu yalnızca siyasette değil tüm çalışma ve iş kollarında aynıdır.

Birçok kere yazdım, yorumladım anlattım. İl Başkanı Salih Hızlı çok iyi bir insandır. Tanıyan bilen herkes aynı şeyi söyler. Üç dönem belediye başkanlığı yapmak öyle kolay bir şey değil. Milletvekilliği gibi değil. Belediye başkanlığında direk olarak milletin oylarına talipsin. Akhisar’da üç dönem belediye başkanlığı yaptığı zamandan ilçe halkı bilir ve sever. Sonra başkası aday olunca Akhisar ve Akhisarspor kaybedip düşüşe geçti. AK Parti Grup Başkan Vekili Bahadır Yenişehirlioğlu Akhisar’ı yeniden kazanacakları vurguladı.

Ben şuna dikkat çekmek istiyorum. İl Başkanlığında geçen günkü basın toplantısı da dahil. Yönetim ve beraberinde kiler biraz gayret gösterse yapacakları iş tekeri patinajdan çıkarır ve düz yola sokar. Birkaç doğru dokunuş derler toparlar.

Yakın zamanda bir yerel seçim olacak. Ve bu seçimler genel seçimlere hiç benzemeyecek. Kim kime kızdıysa ona bedel ödetecek. Görünen de o zaten.

CHP, İYİ Parti, AK Parti ve MHP şu anda bu partilerin kaderini kızanlar, küsenler belirleyecek.

Her partide guruplar halinde toplanmalar, konuşmalar, görüşmeler yapılıyor. Her parti kendi içinde guruplara bölünmüş.

Mevcut belediye başkanına kızanlar, çıkacak olan adayları beğenmeyenler şimdiden kulislere başlamışlar.

Bunu görmek için kahin olmaya gerek yok. Aslında partililer de bunu çok iyi biliyor ancak dile getiremiyorlar. Alsında şimdiden dile getirilip konuşulsa iş çözülecek. Zaten bu sorunu vaktinde çözen belediyelerde ipi göğüsleyecek.

Bu seçimler öyle bir ince ayarda geçecek ki, kumpas ayarı denilen incelikle. İğnenin deliğinden geçecek derecede. Kim iyi strateji belirlerse o kazanacak. Hele ki İYİ Parti ve Yeniden Refah Parti kendi adaylarıyla girmesi işi başka bir boyuta taşıyacak.

Bu dediğimiz elbette ki farklı ancak başa dönelim çalışan kazanır.

Çalışmak kadar insanın kendini hesaba çekip güncellemesi de bir o kadar etkili olacak.

Manisa büyük ilçeleri, her ilçenin ayrı ekonomisi ve sosyolojisi ile bir bütün olarak ele alınacak olursa şehrin her alanda kazanması, bu kazancın ortak olarak ticarette yayılması her bireye yansır. Ülke ekonomisinin şehir ekonomisiyle tabi ki bağı vardır. Ancak kentlerin akıllı yönetilmesi ile birlikte üründe markalaşma şehirleri ve bireyleri zengin eder.

İşte bunu sağlayacak olan yerel yönetimlerin başındaki siyasetçilerdir. Zeki ve akıllı şehir yöneticileri yaşadıkları şehri marka yapar ve zengin eder. Bu iş böyledir. Bunun dünyada çok örnekleri vardı. Yaşayan ve büyüyen şehirler hep böyle olmuştur.

AK Parti Grup Başkan Vekili Bahadır Yenişehirlioğlu’da burada büyük görevler ve sorumluluklar düşüyor. Zaten basın toplantısında ki cümle ve sözlerinden bunun farkında olduğunu da ima etti. Şehrin valisinin çalışkan olmasından CBÜ rektörünün bilimsel anlamda şehre yapacağı katkılara ve şehrin emniyetinin güvencede olmasına dikkat çekmesi de bundan ötürü oldu.

Yani AK Parti Grup Başkan Vekili Bahadır Yenişehirlioğlu bu şehirde görev yapan daire müdürlerine kadar herkese mesajı verdi. Manisa için gece gündüz gayret gösterip çalışılması gerektiğini söyledi.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.