Manisa
08 May, 2024, Wednesday
  • DOLAR
    32.24
  • EURO
    34.68
  • ALTIN
    2401.7
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    62254.22$

İsrafı biraz olsun azalt

09 February 2023, Thursday 20:09

 
Herkese merhabalar!
İsraf haddi aşmak, hata, cehalet, gaflet gibi anlamlara gelen şeref kökünden türetilmiş olan israf genel olarak gereksiz harcama, gereksiz tüketim, savurganlık, tutumsuzluk demektir. 
Açıklamadan da anlaşılacağı gibi bu hafta siz değerli okurlarıma biraz israftan bahsedeceğim. Özellikle gıda sektöründe bu çok fazla. Bunun nasıl önüne geçebiliriz? Nasıl önleyebiliriz? Annesi hiç bir yemeği dökmeyen gıda alanında her şeyi değerlendiren bir evde büyümüş olmanın verdiği alışkanlık olsa gerek bende mutfağımda genel anlamda hiç bir yemeği, ürünü israf etmemeye çalışıyorum. Mutfağımıza alacağımız her ürünü veya malzemeyi tüketebileceğimiz kadar almalıyız. Raf ömrü kısa olan ürünleri fazla alıp dökmek yerine ihtiyacımız kadar alıp tükettikten sonra tekrar almak bir nebze de olsa israfı önlemeye yardımcı olur. Kurumuş ekmeklerimizi ıslatıp ısıtırsak taze bir ekmek elde edeceğimizi biliyor muydunuz? Bu da ekmek israfını önlemeye yardımcı olur.  Hatta sizlere böyle bir tarif vereceğim. Kurumaya yön tutmuş, kurumuş ekmeklerimizi ekmek üstü aperatif yaparak değerlendirelim istedim. Şimdi tarifimizin detaylarını sizlerle paylaşıyorum.

Avakadolu Poşe yumurtalı ekmek
Malzemeler:
2 dilim ekmek
2 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
80 gr tereyağ
3-4 damla limon suyu
Yarım adet avakado
100 gr labne veya süzme yoğurt
Tuz, pul biber, susam ve çörekotu

Yapılışı:
Tavamıza tereyağ alıp ısıtalım. Ekmeklerimizi bu tereyağ ile arkalı önlü kızartalım. Karıştırma kabına avakadomuzu alalım. Üzerine maydanoz, tuz ve limon suyu ekleyip karıştıralım. Tenceremize yarısı kadar su koyup kaynatalım. Suyun içerisine tuz ve 1-2 damla sirke ekleyip bir kaşık yardımı ile karıştıralım. Yumurtayı kıralım, suyun içine kırdığımız yumurtayı boşaltıp 8 dakika bekleyelim. Ekmeğin üzerine önce labne sürelim daha sonra avakadolu karışımı sürelim. En son yumurtaları koyalım. Son olarak tuz, pul biber, susam ve çörekotu ekleyip servis edelim. 
Afiyet olsun

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.