Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.24
  • EURO
    34.69
  • ALTIN
    2396.7
  • BIST
    10244.34
  • BTC
    61182.97$

Kardeşime ithafen

17 September 2022, Saturday 11:32

Kalbinizde yer edinen insanlara dair süreklilik gösteren özlem, duygularımızı yoğunlaştırır. Sevdiğimiz insanları asla kaybetmeyiz uzaklaşsalar dahi aklımızın bir köşesinde daima yer edinirler.

Annemin yıllarca beklediği benim ise son bir senedir farkında olduğum an geldi. Kardeşim, canım  bugün asker oluyor. Resmiyette bugün asker olsa da kardeşim, her Türk asker doğardı demi?

Daha 7’sinde başlar Türk milletinde Askerlik duygusu. Çocukluğundan aşinadır olacaklara: vatan , millet sevgisine.

 Annem, senelerdir bu günü ; kardeşimin askere gideceği günü bekledi..  Okumam için şehir dışına yolladığında benim için  özlem çekti, ablamları büyütüp evlendirdiğinde  ablamlar için özlem çekti. Şimdide kardeşimi askere göndereceği için özlem çekiyor. Ve ortalama 2 aydır annelik iç güdüsü ile yoğun duygusallık yaşıyor.  Yufka yürekli babam ise   son dakikaya kadar belli etmez duygusunu fakat hep en son ki  vedalaşmada iç çeker .

  Her vedanın bir soğuğu vardır . O soğuğu hissederim. Hafif rüzgar eser; üşütmez, tatlıdır  ama insanın içine dokunur. Dün yine o soğuktan vardı. Annem, havanın o tatlı ama iç burkan soğuğunda sabaha kadar evin içinde dolaştı durdu. Kardeşimin hazırlığı bitmiş olsa da tekrar tekrar valizini kontrol etti. Bilirim, bu duygularını bastırma şekliydi. Ben ise arkadaşımı bazen didiştiğim ablasının birtanesini bugün yolcu edeceğim.

Uzaklık illaki bir şeyler öğretir. Ben de üniversitede çok şey öğrendim . Lakin kardeşimin uzaklığı  eminim ki benimkine benzemeyecek, Askerlik ona daha çok şey öğretecek. O, çok heyecanlı şu an vedanın acıtan kısmından bihaber ,Özlemi  askeriyenin kapısından girdikten sonra  başlayacak. İnsanlar ‘’askerlik altı aya düştü, bir şey olmaz’’ deyip askerliği  basitleştirilmeye çalışıyor. Fakat askerlik basitleştirilmeyecek kadar kutsal… Vatan ocağında , vatan , millet sevgisiyle borcunu ödeyen vatanımız için nöbet tutan tüm Mehmetçiklerimiz Allah’a emanet olsun!

        Necif Fazıl ne güzel demiş,

 Ne görsem, ötesinde hasret çektiğim diyar;
Kavuşmak nasıl olmaz, mademki ayrılık var?

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.