Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.25
  • EURO
    34.72
  • ALTIN
    2399.9
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    61585.36$

"MAĞDUR EDEBİYATI "

20 March 2023, Monday 09:37

Bilinçli mağduriyet, güçlü olunabilecek iken bilinçli olarak mağdur ya da ezgin olmanın tercih edilmesi durumudur. Mağdur edebiyatı olarak bilinen “mağduriyetin lehte kullanılması” durumundan farklıdır. Bilinçli olarak mağdur olan kişi, güçlü pozisyonda olmanın getireceği insiyatif alma, karar verme, liderlik etme, ve yargılanma pozisyonları ile başa çıkabilecek duruşu göstermekten kaçınır ve bunun yerine kendisini konfor alanı ve sorumlulukların tamamından muaf olduğu mağduriyet şemsiyesi altına atar.

Mağdur oluş konfor alanıdır. Çünkü ortaya çıkan sonuç sizden kaynaklı değil, dışsal herhangi bir nedenden kaynaklıdır.

Kimse size “neden böyle oldu?” Sorusunu sormayacaktır,çünkü sizin açıklamanız zaten hazırdır; mağdur olan benim…

Bu tip insanlar etraflarına mağduriyetten bir sur çekmiştirler ve hayat karşısındaki zayıf duruşlarını bu duvarın ardında güvenli bir şekilde muhafaza etmektediler.

Ortalamanın altında bir hayattan öte bir yaşantıya da hiç bir zaman erişemezler -ki gerçekte aslında erişmek de istemezler- zira öyle bir hayat spot ışıklarını üzerlerine çevireceği için bu da aslında onları içten içe rahatsız eder. Onlar haklı ezginliğin, sorumsuz mağduriyetin, tüm insiyatiflerden arınmış dış etkilere maruz kalışların arasında kendilerini güvende hissederek yaşarlar…

Selam ve saygılarımla...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.