Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.22
  • EURO
    34.65
  • ALTIN
    2394.1
  • BIST
    10239.55
  • BTC
    61207.6$

Manisa iyi yönetiliyor mu?

25 July 2023, Tuesday 11:32

Sadece Türkiye'nin değil dünyanın en önemli tarım ve sanayi kentlerinden biri olan Manisa sizce iyi yönetiliyor mu?

Ben yorum yapmaktan çok gözlemlerimi ve öngörülerimi paylaşmak istiyorum.

Her yerinden bereket fışkıran bu şehirde, tarih boyunca hep varlıklı toplumlar yaşamış. Lidyalılara başkentlik yapmış bu topraklar, varlıklı olmanın sembolü olan paranın da bulunduğu yer aynı zamanda.

Osmanlı sultanları evlatlarını, saltanatı teslim edecekleri şehzadelerini emanet edecek kadar sevmiş ve değer vermiş bu topraklara.

Şehrin her yanından tarih fışkırıyor; nice camiler, medreseler, hanlar, hamamlar, çeşmeler yapılmış.

Yanı başındaki Spil Dağı nice efsanelere konu olmuş, doğası ve ihtişamıyla Türkiye'nin en etkileyici noktalarından biri.

Denize ve limana yakınlığı ile hem yaşam hem de ticaret anlamında büyük avantajlara sahip.

Bu başlıkları saydıktan sonra, Manisa'nın şehircilik anlamında da Türkiye'nin en iyi kentlerinden biri olduğunu söylemek isterdim.

Modern yapılaşmasından, geniş yeşil alanlarından, sosyal ve kültürel mekanlarından, sosyal belediyecilik konusundaki güzel uygulamalarından...

Maalesef bunu diyemiyorum...

"Manisa kötü yönetildi/yönetiliyor" demiyorum, bu göreceli bir kavramdır. Ancak "Çok daha iyi yönetilebilirdi. Eğer daha iyi yönetilse Manisa çok daha harika bir şehir olurdu" demek mümkün.

Manisa şehircilik ve yaşam koşulları açısından ciddi sıkıntılar yaşıyorsa bunun tek sorumlusu da mevcut yerel yöneticiler değildir. Bugüne kadar Manisa'yı yönetmiş veya bu anlamda söz sahibi olmuş herkesin, bu konuda ciddi payı var.

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.