Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.22
  • EURO
    34.76
  • ALTIN
    2402.1
  • BIST
    10259.5
  • BTC
    60992.57$

Manisa'da modern okullar yükseliyor

09 August 2022, Tuesday 13:50

Yeni eğitim ve öğretim sezonunun başlamasına yaklaşık 1 ay kaldı. Herkes tatilde veya yaz aylarının rehavetinde yaşarken eğitim idarecileri yeni sezonun hazırlıkları için gece  gündüz çalışıyor. Tek amaç çocuklarımızın, gençlerimizin daha modern binalarda, daha iyi şartlarda eğitim görebilmesi.

Geçtiğimiz günlerde gazetemize bir mülakat veren Manisa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, il genelinde yapılan çalışmaları özetledi. Manisa genelinde 84 eğitim binası projesinin devam ettiğini belirten Dikici, merkezde toplam 104 derslikten oluşan 4 ayrı okul binasında çalışmaların son aşamaya geldiğini kaydetti. Projelerin 20'si TOKİ, 64'ü ise Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yürütülüyor.

Bu yıl faaliyete geçmesi beklenen 24 derslikli Şehzadeler Kız Anadolu İmam Hatip Liseli ve pansiyonu tamamlandı, geçici kabul yapıldı. 24 derslikli Vakıfbank Türk Birliği İlkokulu, 24 derslikli Muradiye Aysel Kani İlkokulu ve 32 derslikli Atatürk Ortaokulu'nda da son aşamaya gelindi. Dikici, "Bu okullarımızda belki birkaç gün sarkma olabilir ama sezona yetiştirmeye çalışıyoruz" diyor.

Manisa'daki eğitim kalitesinin her geçen yıl arttığına da işaret eden Dikici, bu durumu rakamlarla anlattı. Bu yılki LGS'de Manisa'dan 6 öğrenci tam puan alarak birinci olmuş. Türkiye genelinde 197 öğrencinin tam puan aldığını düşünürsek önemli bir başarı.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici'nin vurguladığı önemli konulardan biri çocukların sınavlar için gerekli ve yeterli bilgiyi okullarda alabildiği ve aslında kurslara çok da ihtiyaç olmadığı konusu. Soma İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ege Naz Akkaya'yı da bu konuda örnek gösteriyor. Ece Naz devlet okulunda gördüğü derslerle ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz olarak verilen yardımcı kitaplarla, herhangi bir kursa gitmeden tüm soruları doğru cevaplamış ve Türkiye birincisi olmuş. Demek ki çalışınca oluyor...

Manisalı gençler üniversite sınavlarında da önemli başarılar elde ediyor. Bu yıl Manisa'dan 32  öğrencinin üniversite giriş sınavlarında ilk 1000  kişi arasına girmesi bu durumu gösteriyor. İl Milli Eğitim Müdürümüzle yaptığımız sohbette, okullarımızın hem fiziki olarak, hem de eğitim kalitesi olarak her geçen gün daha da iyi bir duruma geldiğini memnuniyetle gördük.

Bu vesileyle tüm eğitimcilerimizi saygıyla selamlıyoruz...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.