Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.24
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2422.0
  • BIST
    10268.58
  • BTC
    62091.92$

Manisa'da neler oluyor?

31 January 2023, Tuesday 17:50

Manisa'ya dair güzel şeyleri keyifle yazarken; yaşanan sıkıntıları, aksaklıkları ve yanlışları da mesleki sorumluluk gereği ve çözüme katkı sunma amacıyla gündeme getirmeye devam ediyoruz.

Manisa Manşet Gazetesi olarak, geçtiğimiz günlerde Ulu Cami'nin çevresinde yapılması planlanan ve bölgeyi cazibe merkezi yapacak olan Millet Bahçesi inşaatında yaşanan ciddi bir soruna dikkat çektik.

Tarih fışkıran bölgede herhangi bir ön inceleme yapılmadan başlanan inşaatta, uzunlukları 20 metreyi bulan 120 adet fore kazık zemine çakılmaya başlanmış. Kimisi kentin yüzlerce yıllık eski su kanalını delip geçmiş, kimisi tarihi  bir hamamı veya çeşmeyi.

Allah'tan duyarlı bazı vatandaşlar durumu fark edince yetkili bir isme haber verilmiş, o da gelip içler acısı manzara karşısında tutanak tutup inşaatı durdurmuş. Peki inşaat neden başladı, ön incelemeyi kim yaptı ve nasıl izin verdi? Bu soruların cevabı ortada yok.

Tarih ve kültür turizmi potansiyeli çok büyük olan ancak bunu bir türlü kullanamayan Manisa, zenginliklerini ortaya çıkarıp tüm dünyaya göstermesi gerekirken, aksine mevcudun yok edilmesine bile sessiz kalıyormuş gibi bir görüntü var! Bu durum gerçekten vahim...

Daha önce Ulu Cami'nin yanındaki Çukur Hamam'ın halini, biraz ilerisinde TOKİ Projesi'nin başladığı bölgedeki eserlerin durumunu, kentin içine serpilmiş yüzlerce tarihi ve kültürel eserin bakımsızlığını gündeme getirmiştik. Ancak bu konularda kentte bir kamuoyu oluşmadığını üzülerek görüyoruz.

Çok özet şekilde anlatmaya çalıştığım konu, sadece Manisa'da tarihi ve kültürel değerlerin korunamaması mevzusu. Daha gündeme getirilmesi, konuşulması, tartışılması, mücadele edilmesi ve gelecek nesillere karşı alnımızın ak olması için çözülmesi gereken bir çok sorun orta yerde duruyor.

Aslında Manisa'nın tüm sorunları birbirini besliyor. Her birinin çözümü ise bir diğerinin çözümüne katkı sunacak...

Yarın bu konuyla ilgisiz gibi duran ama aslında çok ilgili olan bir başka konuyu yazmak istiyorum...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.