Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.27
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2400.4
  • BIST
    10279.37
  • BTC
    61570.46$

Manisa'ya yakışan eser: Saruhan Bey Camii

23 August 2022, Tuesday 13:14

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta sonu Manisa'daki toplu açılış töreninde açtığı önemli eserlerden biri de Yunusemre Belediyesi'nin öncülüğünde yaptırılan Saruhan Bey Camii'ydi.

Bir süredir dört minaresi ve estetik yapısıyla şehre güzellik katan camii, kısa süre önce aslında ibadete açılmıştı. Erdoğan ise resmi açılışını yaptı ve caminin ismini de netleştirdi.

'Dört minareli cami' veya Yunusemre Belediyesi'nin Meydan Projesi'nin yanında bulunduğu için Meydan Camii gibi isimlerle anılan ibadethaneye, Manisa fatihi Saruhan Bey'in adı verildi. Bence verilebilecek en uygun  isimdi.

Saruhan Bey Camii, Manisa için önemli bir eksikliği gidermiş oldu. İnşaat sürecinde yakın çevrede pek yerleşim yeri olmadığı düşüncesiyle 'buraya cemaat gelir mi ki' diye ben de kendi kendime sormuştum ama bir kaç hafta önce gittiğim Cuma namazında caminin dolup taştığını gördüm. Sanırım yan tarafta devam eden Meydan Projesi sona erdiğinde cami  cemaatinde daha da bir artış olacak.

Yunusemre Belediyesi'nin hemen yan tarafta yürüttüğü Meydan Projesi belediye hizmet binası, gençlik merkezi, meclis salonu, nikâh salonu, ahşap müzesi, yeraltı otoparkı ve kent meydanını kapsıyor. Proje inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Tamamlandığında bölge çok daha güzelleşecek ve hareketlenecek.

Bu  arada Saruhan Bey  cami  resmi  olarak açıldı ama uzun süredir restorasyonu devam eden ve Manisa'nın en önemli camisi olan Ulu Cami'de durumlar nedir merak ediyorum?

Sık sık uğradığım ama her seferinde restorasyon nedeniyle kapalı olduğunu görüp geri döndüğüm Ulu Cami'nin de ibadete açılışını bekliyorduk. Son uğradığımda caminin önündeki çay bahçesininin işletmecisi, açılış için Erdoğan'ın beklendiğini söylemişti.

Ancak toplu açılışta ve sonraki ziyaretlerde Ulu Camii'nin adını duyamadım. İnşallah restorasyonda bir sıkıntı yoktur ve bir an önce açılır. Çünkü Ulu Cami tam 4 yıldır restorasyon nedeniyle kapalı!..

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.