Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.70
  • ALTIN
    2395.3
  • BIST
    10234
  • BTC
    61378.81$

Merhamet

11 April 2023, Tuesday 15:43

Merhamet bir canlının veya bir kimsenin karşılaştığı kötü durumdan dolayı oluşan üzüntü ve acıma duygusuna verilen isimdir.
Merhamet,insanlar arasında dayanışma, paylaşma, birlik ve beraberliğin temel oluşum sebebi olup yaşam akışının unsurudur. Kur’an-ı Kerim’ de merhamet bir diğer ifadeyle rahmet 115 defa tekrar edilmiştir. Bizler Allah’ın bizlere merhamet etmesine muhtacız. Kur’an-ı Kerim , Allah’ın bizlere merhamet etmesinin rehberidir. Allah’ın rahmetine ve merhametine nail olmak için etmemiz  gereken duaların da yer almış olduğu Kur’an-ı Kerim’in Yusuf suresinin 92. ayeti de bu hususta örnek dua şekildir. ((Yusuf)  dedi ki: «Bugün sizi kınamak yok, Allah sizi affetsin! O, merhametlilerin en merhametlisidir.)
Allah Al-i İmran suresinin 132.ayetinde Allah’a ve elçisine itaat edin ki merhamet olunasınız diye buyuruyor. Bu ayetten de anlaşıldığı gibi Allah’ın merhametine erişmek için itaat etmek gerekmektedir . Merhamet, dünyada vicdan huzuru ve cennet müjdesi, âhirette ise ebedî saâdet sermâyesidir.  Peygamber Efendimizin  Merhamet etmeyene merhamet edilmez sözünü hatırlatmak isterim. Merhamet edelim ki bizlere merhamet edilsin .

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.