Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2421.0
  • BIST
    10268.58
  • BTC
    62130.41$

Müftü Mustafa Soykök'ü uğurlarken...

15 November 2022, Tuesday 09:18

Manisa bu  güne kadar nice din ve devlet adamları yetiştirdi.

Kentin özellikle Spil Dağı eteklerindeki eski mahallelerinde dolaşırken adım başı tarihi camilere, medreselere, tekkelere rastlarsınız.

Kitabelerini okuduğunuzda nice büyük din ve devlet adamları tarafından yaptırıldığını ve nicelerinin buralarda hizmetler verdiğine şahit olursunuz.

Osmanlı payıtahtına birçok şehzade yetiştiren Manisa, İstanbul'un dünyaca ünlü medreselerine de nice müderrisler göndermiştir.

Kurtuluş Savaşı yıllarında Manisa'da görev yapan Müftü Alim Efendi, hem dini alanlarda hem de çeşitli sanat dallarında kendini çok iyi yetiştirmiş büyük bir âlimdi. Milli mücadeleyi desteklemiş, düşmana karşı verilen savaşta önemli hizmetlerde bulunmuştu...

Cumhuriyet döneminde de büyük din ve devlet adamları yetişti Manisa'dan. Tek tek yazmaya kalksak sayfalar tutar...

Her biri Manisa'ya ve ülkeye büyük hizmetler eden nice güzel insan geçti bu topraklardan. İnşallah daha niceleri de geçecek...

Haftasonu, Manisanın evladı ve son 2.5 yıldır il müftüsü olarak görev yapan Mustafa Soykök'ün Tekirdağ'a tayin olduğunu öğrendik.

Görev yaptığı sürede çok güzel çalışmalara imza attı. Önemli projeler yürüttü, din hizmetleri adına büyük gayretler gösterdi.

Bence erken bir tayin oldu Mustafa Hoca için...

Kafasındaki projeleri hayata geçirmek ya da yarım kalan işleri bitirmek için 4-5 yıllık bir görev süresi tanınmalı bence her bürokrata.

Bu nedenle Mustafa Hoca'nın verilen her görevi hakkıyla yerine getirme olgunluğuyla ama biraz da içinde ukdeyle yeni görev yeri olan Tekirdağ'a gideceğini düşünüyorum...

Dün kendisiyle vedalaşırken, "Dünyanın kanunu; her başlangıcın bir sonu var" cümlesini kullandı.

Keşke Mustafa  Hoca için Manisa Müftülüğünün sonu biraz  geç olsaydı...

Ama her yerde ve her şartta görevini en iyi şekilde yapacak donanıma ve gönül zenginliğine sahip olduğu için Mustafa Soykök'ün Tekirdağ İl Müftülüğü'nü de hakkıyla yürüteceğine inancım tam...

Sevgili hocamızın yolu açık olsun...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.