Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.22
  • EURO
    34.65
  • ALTIN
    2391.5
  • BIST
    10211.63
  • BTC
    61009.93$

Muradiye Manisa'nın üvey evladı mı?

13 December 2022, Tuesday 11:41

Aslında son günlerde sık sık yaşanan elektrik kesintilerini yazmak istiyordum ama bu konunun da en büyük mağduru olan Muradiye Mahallesi'ni gündeme getirmeye karar verdim.

50 bin nüfusuyla Manisa'nın birçok ilçesinden daha fazla nüfusa sahip olan Muradiye Mahallesi, ne yazık ki tam bir mahrumiyet bölgesi. Yeni bir yerleşim bölgesi olmasına rağmen trafik sorunundan su kesintilerine, başıboş sokak hayvanlarından elektrik kesintilerine kadar bir çok sorunla boğuşuyor.

Manisa'da yaşanan şikayetlerin hangi bölgelerde yoğunlaştığına baktığınızda, rahatlıkla önemli bir bölümünün Muradiye Mahallesi'nden geldiğini anlarsınız.

Bu konuda en büyük sorumluluk Büyükşehir Belediyesi'ne düşüyor. Muradiye Mahallesi'nin alt yapı sorunlarının bir an önce çözülmesi gerekiyor.

Diğer yandan Gediz Elektriğin her hafta yaptığı kesintiler vatandaşları artık bezdirmiş durumda. Çünkü elektrik kesilince sular da depo seviyelerindeki düşüş nedeniyle akmıyor, elektrikli olan kombiler de çalışmıyor. Üstüne üstlük bir çok elektronik eşya da sık kesinti nedeniyle arızalanıyor.

Muradiye Mahallesi'nde oturan bir vatandaşan, geçen hafta sonu yaşanan elektrik kesintisi sonrası ortaya koyduğu tepkiye hak vermemek elde değil: "Muradiye 50 bin nüfuslu bir mahalle, kimsenin evinde elektrik yok. Neymiş efendim, planlı bakım. Bakımı pazar gündüz yapacak kadar basireti bağlanmış planlamacılarınız var. Dağ başında mı yaşıyoruz?"

Şimdi başlıktaki soruyu sormak istiyorum. Neden Muradiye Mahallesi'ne hiç bir hizmet doğru dürüst gitmez. Muradiye Manisa'nın üvey evladı mı?

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.