Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2400.3
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    61495.99$

Ne düşünürsen onu yaşarsın!

18 November 2022, Friday 09:59

Zihninizde denge oluşmadığı sürece, bedeninizde hiçbir şey gerçekleşmez. Zihninizi sürekli olumlu fikirlerle besleyerek değiştirirseniz hayatınızı da değiştirebilirsiniz.


Asla “Şunu yapamam, bunu beceremem” gibi olumsuz cümleler kullanmayınız. Zira bilinçaltınız sözünüzü dinler, istediğiniz şeyi yapmak için gücünüzün ya da yeteneğinizin olmadığını düşünür ve buna göre sizi yönlendirir. Eğer “Başarırım, yaparım, çözerim” gibi olumlu düşünceler kullanırsanız, bilinçaltınız da sizde bu güç ve kabiliyetin olduğunu düşünür. Böylece istediğiniz şeyi gerçekleştirmek için yollar arar ve sonunda da bulur. Mesela çocukluğundan itibaren zengin olmanın kötü bir şey olduğu, zenginlerin sadece haksız para kazanarak zengin oldukları gibi yanlış bir inanca sahip olan kişi, zengin olmak istese bile hedeflerine ulaşamaz. Çünkü bilinçaltı tarafından kabul edilmiş ve zengin olmaya yönelik fırsatlar bilinçaltı tarafından yok sayılmıştır.

Çevresel faktörlerin etkisiyle beceriksiz ve yeteneksiz bir insan olduğuna inandırılmış bir bilinç, bilinçaltını etkiler ve bilinçaltı her olayda buna uygun davranır. Bilinç neye inanırsa bilinçaltı ona odaklanır. Amerikalı ünlü bir basketçi hiçbir atışını ilk önce beyninde sayı olduğunu hayal etmeden yapmadığını söylüyor. Yine dünya çapında golf oyuncuları iyi bir golfçu olmak için ilk önce beyinde atışın yapıldığını canlandırabilmek gerektiğini ifade ediyorlar.

Bilgiler, duyularımız ve düşüncelerimiz vasıtasıyla bilinçaltına işlenir. Gizemin ana merkezi olan bilinçaltına işlenen bilgilerin, ne zaman bağlantıya dönüşeceği tahmin edilemez bir durumdur. Bir an aklınıza çok sevdiğiniz bir akrabanızın geldiğini düşünün. Sonra eliniz telefona giderek akrabanızı aramak istersiniz. Onu aradığınızda ise, “Müthiş bir şey, ben de tam seni düşünüyordum!’’ der. Bu konu, bilinçaltılar arası bir telepatik iletişimi ifade eder. Böyle misallere hemen hepimiz tanık olmuşuzdur.

Psikoloji diyor ki; kendine iyi bakmaya başladığın zaman, daha iyi hissetmeye başlarsın. Daha iyi hissettiğinde, daha iyi görünmeye başlarsın. Hatta daha iyi şeyleri kendine çekmeye başlarsın. Her şey seninle başlar. Kendine çok iyi bak.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.