Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    34.93
  • ALTIN
    2397.4
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    61220.05$

Öğrenci ve Öğretmen-iz

05 May 2022, Thursday 09:57

Bazen öğretir, bazen de öğrettirir. Bunun farkında olmak her zaman mümkün olmayabilir. Başımıza ne gelirse gelsin bunu sakinlikle karşılamak ve ondan alacağımız dersi alıp bunun farkındalığıyla yaşarsak, bilirsek ki bunu.. Başımıza gelen her olay, kişiler bize bir şeyleri öğretmek için geliyor. Kişilere bağlamasak da olayları, bu olayla Allah bana neyi öğretmek istiyor?, almamız gereken ders ne? Buradan bakıp, bu farkındalıkla yaşarsak, keşkelere hayatımızda yer vermeden, geleceğimize daha güçlü adımlarla ilerleriz... Yaşananlar düşüncelerimizi, bakış açımızı değiştirip bizi olmak istediğimiz hale getirir..  O zaman daha huzurlu, sevgi dolu yolumuza anlamlı bir şekilde devam edebiliriz. ‘Olan olmuştur, olacak olan da olmuştur’ düsturunu hayatımızda yer edindirebilirsek, hüzünlere de yer kalmaz hayatımızda..

İnsanların davranışlarını görüyoruz fakat o davranışlarına sebep olan tecrübelerini göremiyoruz. Meseleye nereden baktığımızla alakalı aslında. Onun için anlamaya çalışmak lazım. Karşımıza gelen herkes bize bir şeyi öğretmeye geliyor. Yani istediğin insandan ziyade ihtiyacın olan insan çıkıyormuş karşına.. Anlamaya çalışmayı öğrenerek o eğitim sürecini tamamlıcaz. Sonuç olarak o kişi hayatından gittiğinde sen olmam gereken insan oluyorsun.

Çok eski bir atasözü şöyle der; Dostumuz ya da düşmanımız yoktur, sadece öğretmenlerimiz vardır.(Dan Millman)

Herkesin hayatımızda olmasının bir amacı var gerçeğini kabul edip, bununla yaşamayı öğrenince, hayatın bize verdiklerini daha kolay görebiliriz. Bu sayede geçmişte yaşananları yargılamadan kabullenmeyi ve rafa kaldırmayı öğreniriz. Yaşanan her neyse yaşanır gerekli dersler alınır ve yola devam edilir.

Her zaman yönümüz geleceğe olursa ve daha ne yollar var yürünecek diye bakabilirsek, işte o zaman büyük kazançlar elde edebiliriz. Hayat ve zaman hiçbir zaman kazanılacak bir şey değildir çünkü rakibimiz değildir. Halbuki zaman her zaman galiptir. Yarışmayıp her anımızı öğrenerek, verilen mesajları alıp değerlendirerek bunu da tecrübe sayıp ve cebimize koyarak devam edebiliriz yola.

Mucizeleri görmek istersek o her yerdedir. Her şey sevmekle başlar.. Yüreğinde iyi niyetler barındırmalı, hayatındaki her günü bir hediye olarak görmeli ve kıymetini bilmeli..

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.