Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.24
  • EURO
    34.69
  • ALTIN
    2396.7
  • BIST
    10244.34
  • BTC
    61182.97$

Öğrencilere okullarda öğle yemeği verilmeli

12 September 2023, Tuesday 13:03

İlk ve orta dereceli okullar dün itibariyle açıldı. Manisa'da yaklaşık 270 bin, Türkiye genelinde ise yaklaşık 20 milyon öğrenci ders başı yaptı.

Eğitim konusu en tartışmalı konulardan biri. Çünkü söz konusu olan çocuklarımız, gençlerimiz; geleceğimiz...

Eğitimi daha çok tartışmalı, eğitimdeki sorunlara daha çok kafa yormalıyız. Eğitim konusu ne kadar çok gündemde olursa, geleceğimizi o derece daha iyi şekillendirmiş oluruz...

Eğitim konusunda son 20 yılda büyük mesafeler kat edildi. Örneğin sınıf ortalamalarında ciddi düşüşler yaşandı, okulların çok büyük bölümünde tam gün eğitim başladı.

Her ne kadar eğitim fakültelerimizin niteliği, iş bulamayan öğretmen adayları, sık sık değişen müfredat gibi sorunlarımız olsa da okulların fiziki durumu ve eğitim standartları konusunda olumlu gelişmeler var.

Diğer yandan tam gün eğitim hedefine ulaşırken, beraberinde çocukların öğle yemeği sorununun büyüdüğü bir gerçek. Büyük bölümü öğle arasında okulda kalmak zorunda olan çocuklar ya evlerinden beslenme getiriyor ya da okul kantinlerinden, çevredeki büfe ve lokantalardan beslenmeye çalışıyor.

Çocukların okul dönemlerinde öğle vakti iyi beslenebildiğini söylemek çok zor. Beslenme gönderen ailelerin bir kısmı  ekonomik veya bilinç seviyesi nedeniyle sağlıklı, besleyici ürünler koymuyor.

Öğle yemeğini kantinden veya çevredeki büfelerden, lokantalardan karşılamak hem pahalı hem sağlıksız. Ailelerin büyük bölümünün ekonomik olarak buna imkanı yok. Olanlar da çocukların aburcubur tüketmesine engel olamıyor.

Tam gün eğitim sistemiyle birlikte okullarda sağlıklı ve besleyici öğle yemeği imkanı mutlaka olmalı. Sabah okula gitme telaşıyla büyük çoğunluğu sıkı bir kahvaltı yapamayan öğrencilerin öğle yemeğinde iyi beslenmeleri gerekiyor.

Bu sene okul öncesi eğitimde öğle yemeği hizmeti başladı. Bu hizmetin biran önce tüm ilk ve orta dereceli okullarda da başlaması gerekiyor. Sosyal devlet olmak en çok da çocuklarımızın, gençlerimizin hayatını kolaylaştırmayı gerektirir...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.