Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.71
  • ALTIN
    2397.6
  • BIST
    10238.26
  • BTC
    61448.69$

Pandemi kabusu geri dönmesin!

19 July 2022, Tuesday 14:41

İki yılı aşkın süredir dünyanın en önemli gündem maddesi olan kovid-19 pandemisi, ülkemizde yaklaşık 100 bin insanın ölümüne neden olurken, ekonomimize büyük darbeler vurdu. Binlerce esnafımız dükkanını kapatmak zorunda kaldı, çocuklarımız aylarca okula gidemedi, hepimiz uzun süre evlerimizde hapis kaldık...
Bu yıl özellikle aşılama konusundaki gayretlerle kovid büyük oranda kontrol altına alındı ve bu doğrultuda uzun süre devam eden birçok kısıtlama da kaldırıldı. Şu an itibariyle sadece hastanelerde maske kuralı devam ediyor.
Ancak Sağlık Bakanlığı'nın son rakamları, kısıtlamaların kalkması sonrasında toplum olarak pandemiyi unuttuğumuz, her türlü kalabalık ortama dikkatsizce girdiğimiz ve bunun sonucu olarak da vakaların yeniden arttığını gösteriyor.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı öncesinde vakaların artış eğilimine girdiğini belirtmiş ve kalabalık ortamlarda herkesin dikkatli olması gerektiğini bir kez daha vurgulamıştı. Bunun yanı sıra, son yaptırdığı aşının üzerinden 6 ay geçenlere hatırlatma dozu aşısı önerisinde bulunmuştu.
Bayramda malesef birçoğumuz kuralları unuttuk, kontrolsüzce davrandık. Yazın artan düğünler, şenlikler, festivaller ve benzer kalabalık ortamlara da rahatça dalıyoruz.
Bunların sonucu olarak da rakamlar yükselmeye devam ediyor..
Son bir haftada 117 bin vaka görülürken, 31 insanımızı kaybetmişiz. Vefat sayısı toplamda 100 bine (99.088) dayanmış.
Yapılması gereken iki şey var; biri gereken dikkati göstererek, diğeri de tekrar aşı olarak kovidden korunmak.
Bu güne kadar toplam aşı miktarı 148 milyon 117 bin 265 doza ulaşmış. Bazıları 2 ve 3. doz aşılarını da yaptırdı ancak hala ilk doz aşısını olmayan insanlar var.
Sağlık Bakanlığı son bir kaç gündür İl ve İlçe Sağlık Müdürlükleri aracılığıyla yeniden dovid uyarıları yapıyor. Hastaneler bu konuda her zaman olduğu gibi seferber durumda. İstediğiniz hastanede gece 23:00'e kadar kovid aşısı olabiliyorsunuz.
Kovid kabusunun hayatımızı tekrar cehenneme çevirmemesi için gereken tedbirleri almalıyız. Tam bitirmek üzereyken yeniden eski günlere dönmenin faturası çok ağır olur...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.