Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.25
  • EURO
    34.72
  • ALTIN
    2399.9
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    61585.36$

Ramazan ayını nasıl değerlendirmeliyiz?

03 April 2023, Monday 12:22


 Ortalarına yaklaştığımız Ramazan ayını nasıl değerlendirmeliyiz, nelere dikkat etmeliyiz ve nasıl bir yol izlemeliyiz? Bu yazıda bunlardan bahsetmek istiyorum. 
11 Ayın sultanı Ramazan, insanın hem ruhen hem de bedenen sıhhate kavuşmasını sağlayan aydır. Bolluk ve bereket ayı olan bu mübarek ayı dolu dolu ve verimli geçirmeliyiz. Tuttuğumuz oruçlar  sabrımızı ve irademizi güçlendirir ve bizler için hem fiziksel hem de manevi olarak arınma sağlar. 
 Oruç tutarak geçirdiğimiz Ramazan ayında namazları aksatmadan kılmalı ve devamlılık göstermeliyiz. Gecenin bir kısmını uykuyla bir kısmını ise ibadetle geçirmeliyiz. Komşularımıza, kimsesizlere ve durumu iyi olmayanlara yardımcı olup insanlara şefkat ve merhametle yaklaşmalıyız. Bu konuyla alakalı olarak Hz. Peygamber Efendimiz şu şekilde buyurmuştur; "Müminler, birbirlerini sevmede, birbirlerine merhamet ve şefkat göstermede, tıpkı bir organı rahatsızlandığında diğer organları da uykusuzluk ve yüksek ateşle bu acıyı paylaşan bir bedene benzer." (Müslim, Birr, 66). 
Oruç tutmanın, namaz kılmanın yanında bol bol Kur’an-I Kerim okumalı ve af dilemeliyiz “Kim faziletine inanarak ve karşılığını Allah' tan bekleyerek orucunu tutarsa geçmiş günahları bağışlanır.” (Buhari, İman 28, Savm 6) diye aktarıyor Peygamber Efendimiz. Allah bizleri bağışladığı kullarından eylesin…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.