Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.24
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2421.7
  • BIST
    10268.58
  • BTC
    62176.48$

RAMAZANIN SON DEMLERİNDE KADİR GECESİ 

14 April 2023, Friday 16:58

11 ayın sultanı Ramazan ayının son günlerini yaşıyoruz. Her günü mübarek olan bu ay da Kadir gecesini yaşıyoruz. Kadir gecesi Kur’an-I Kerim’in indirilmeye başlandığı gecedir. 
Cebrail Aleyhisselam aracılığıyla Kur’an-I Kerim Peygamber Efendimiz’e vahyedilemeye başlanmıştır. Kadir gecesi Ramazan’ın 27. gecesi olarak kabuk görse de net bir ifade yoktur. Bunun sebebini bazı alimler , bu durumun gecenin feyzinden istifade etmek için daha uygun olduğunu belirtmişlerdir. Kadir gecesi belli olsaydı müslümanlar sadece o geceye yoğunlaşabilirdi.
Kur’an-ı Kerim de bu gecenin faziletini belirten bir sure vardır. Bu surede Allah şöyle buyuruyor : "Doğrusu biz Kur'ân'ı Kadir gecesinde indirmişizdir. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Cebrail o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler. O gece, tanyerinin ağarmasına kadar bir esenliktir. " (Kadir sûresi, 97/ 1-5)
 Ramazan ayının son 10 günü sevabını Allah’tan bekleyerek ibadetle geçirmeliyiz. 
Efendimiz -sallâllâhu aleyhi ve sellem- şöyle buyuruyor:
“Kadir Gecesi’ni, fazîlet ve kudsiyetine inanarak ve sevâbını yalnız Allah’tan bekleyerek ibadet ve tâatle geçiren kimsenin -kul hakları hâriç- geçmiş günahları bağışlanır.” (Müslim, Müsâfirîn, 175/760)

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.