Manisa
08 May, 2024, Wednesday
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.70
  • ALTIN
    2399.1
  • BIST
    10255.85
  • BTC
    62348.49$

Rus mutfağına ufak bir yolculuk

19 January 2023, Thursday 09:25


Herkese merhabalar!
Kendi mutfağımıza kendi değerlerimize sahip çıksak ne güzel olur değil mi? Ama günümüzde farklı lezzetler arayışı içerisindeyiz. Bende bugün farklı lezzetler arayanlar için bir tarif hazırladım. 
Rus mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Şık restoranlarda görmeye alıştığımız bu lezzeti evlerimize taşımaya ne dersiniz? Kontrfile dilimlerini, soğan, mantar, krema, turşu ve sarmısak gibi aromatik lezzetler ile buluşturan, üstteki sosu ve yumuşacık eti ile oldukça lezzetli bir yemektir. Yapımı 19. yy. kadar dayanır. O zamanlar etler küp şeklinde doğranıp hazırlanırken günümüze kadar gelen son halinde julyen doğranan etler aromalar ile zenginleştirilmiştir. Şimdi bu güzel lezzetin yapılışına geçelim. 
Beef stroganoff (4-6 kişilik)
Malzemeler:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
500 gr. Kontrfile
4-5 adet mantar
1 adet kapya biber
4-5 adet kornişon turşu
3 diş sarmısak
1 adet orta boy soğan
Karabiber, tuz, kekik
100 gr. Krema
Yapılışı:
Tüm malzemeleri julyen şekilde doğrayıp hazırlayalım. Tavamızı ocağa alıp zeytinyağı ekleyelim ve ısıtalım. Soğan, sarmısak ve etimizi ekleyip 10 dakika soteleyelim. Sırası ile biber, mantar ve turşumuzu ilave edip soteleyelim. Mantar suyunu bırakana kadar pişirelim. En son 100 gr. Krema ilave edip 5 dakika daha pişirelim. Yemeği ocaktan alıp sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
Not: kontrfile, antrikot ile sokum arasında bulunan bonfilelik etin çıkarıldığı bölümün üstünü komple kaplayan birinci kalite et çeşididir.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.