Manisa
08 May, 2024, Wednesday
  • DOLAR
    32.24
  • EURO
    34.69
  • ALTIN
    2395.7
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    62264.85$

Salata şöleni

12 January 2023, Thursday 11:52

Herkese merhabalar!

Siz sevgili okurlarım için bugüne kadar ana yemek, ara sıcak, beş çayı için kek tarifi vermiştim. Bugün ise sofralarımızın olmazsa olmazı salata tarifi vermek istiyorum.

 Kendisi bir salata olsa da en az ana yemek kadar doyurucu bir lezzet. Meksika mutfağından mutfağımıza  girmiş bugün çoğu kafelerde orijinal tarifi olmasa da menülerinde rastladığımız bir tür. Tarifin sahibi İtalyan göçmeni salataya kendi ismini vermiş Caesar Cardini'ye aittir. Caesar'ın restoranında Amerikan bağımsızlık günü yoğunluğu sırasında mutfaktaki malzemelerin bittiği ve elindekilerle yetinmek zorunda olduğu sırada ortaya çıktığı bilinmektedir.

Üzerindeki sosu, kruton ekmeği ve tavuk parçaları ile tam bir şölen. Fakat salatanın çıkış noktasında tavuk bulunmuyor ancak zaman içinde ızgara tavuk dilimleri ve arzuya göre haşlanmış yumurta dilimleri salataya eşlik ediyor. Şimdi dilerseniz bu güzel tarifin yapılışına geçelim.

Caesar salata (Sezar salata)

4-6 kişilk

Malzemeler:

1 adet tavuk göğsü

Küçük bir adet aysberg (göbek marul)

Kruton için:

2 adet tost ekmeği

Caesar sosu için:

100gr. Mayonez

1 diş sarmısak (orta boy)

2 çay kaşığı kapari çiçeği

5 gr. Ançüez

2 yemek kaşığı balsamik sirke

1 yemek kaşığı permesan peyniri

Süslemek için:

Çeri domates

Hellim peyniri

Yapılışı: Kruton için ekmeklerin kenarlarını kesip iç kısmını küp küp doğrayalım ve önceden ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde kızartalım.

Sos için tüm malzemeleri robota koyup püre haline gelinceye kadar çektirelim.

Tavuk göğsünü fileto (yani iki parçaya )keselim. Çapraz şekilde arkalı önlü çizikler atalım. Üzerine tuz ve karabiber ilave edelim. Tavamızı ısıtalım tavuğumuzu arkalı önlü mühürleyip bir kaşık tereyağı ve bir tutam biberiye ilave edip kaşık yardımıyla tavuğumuzu banyo yaptıralım. Tavuğumuzun pişme süresi 10 dakikadır. Pişen tavuğumuzu julyen şekilde keselim. Aysbergi elimizle yiyebileceğimiz şekilde parçalayalım. Üzerine sostan ilave edelim ve karıştıralım. Tavuk ve kruton ekmeklerimizi ilave edip kalan sosu üzerine dökelim. Çeri domates ve kızarmış hellim peyniri ile süsleyerek servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.