Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.27
  • EURO
    34.74
  • ALTIN
    2397.0
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    61500.104$

Seçim heyecanı başladı

14 March 2023, Tuesday 18:04

Ülke olarak bir kez daha eskilerin tabiriyle 'seçim sathı mahalline' girmiş bulunuyoruz. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri için önümüzde tam iki aylık bir zaman var.

Cumhurbaşkanlığı adayları belirlendi. Memleketini TBMM'de temsil etmek isteyen, milletvekili olarak halkına ve ülkesine hizmet etmek isteyen on binlerce adayın belirlenme süreci de başladı.

AK Parti milletvekili olmak isteyen erkek aday adaylarından 20, kadın ve genç adaylardan 10 bin TL başvuru ücreti talep ediyor. Ama bu ücretin partiye verilmesini değil, AFAD'a bağış olarak yatırılmasnı talep ediyor. CHP'de ise erkek adaylardan 30, kadın ve gençlerden 15 bin TL başvuru ücreti isteniyor.

Bu seçim, 50 bine yakın insanımızı kaybettiğimiz Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinin gölgesinde yapılacak. Bu nedenle propagande sürecindeki coşku, gürültü ve harcamalar en düşük düzeyde tutulacak. Zaten seçim kampanyalarının normalde de mütevazı olması, bu konuda abartıdan uzak durulması gerekiyor.

Siyaset zor ve büyük fedakarlık isteyen bir görev. Gerçek anlamda ülke ve millet için siyaset yapmanın asla maddi bir karşılığı olamaz. Siyasetteki başarı ve haz; bir sıkıntının daha çözülmesi, bir insanın daha yüzünün güldürülebilmesidir.

Türkiye, son deprem felaketini de göz önünde bulundurduğumuzde zor süreçlerden geçiyor. Dünyada herkesin parmakla gösterdiği bir ülke olmak veya Atatürk'ün hedef koyduğu "muasır medeniyet seviyesinin üstünü" yakalayabilmek, her birimizin öncelikli görevi. Ancak bu konuda en büyük görev de siyasetçilere düşüyor.

Siyaset yapan veya siyaset yapmak için yola çıkan herkese; milletin huzur ve refahı için ortaya koyacakları her gayret ve yapacakları her iş  için kolaylıklar diliyoruz. Allah yardımcıları olsun...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.