Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.24
  • EURO
    34.69
  • ALTIN
    2396.7
  • BIST
    10244.34
  • BTC
    61182.97$

Seçim heyecanı ilçelerde yaşanıyor

18 January 2024, Thursday 17:09


Yerel seçim sathı mahalline girilirken, AK Parti’nin adaylarını henüz tam olarak netleştirmemesi seçim havasının da tam oluşmamasına neden oluyor.
Manisa’da asıl heyecan ilçelerde yaşanıyor. Hem merkezde, hem de taşrada. Oysa tüm Manisa’yı yönetmeye talip olan Büyükşehir Belediye Başkan adayları yarışının çok daha gösterişli olması gerekirdi diye düşünüyorum.
Manisa Şehzadeler ve Yunusemre’de İYİ Parti adaylarını aylar öncesinden belirlemişti. Şehzadeler’de Ahmet Karadağ ve Yunusemre’de Tufan Akan’ın en sistematik ve yoğun çalışan adaylar olduğunu söyleyebiliriz. Ancak geçen seçimde olduğu gibi Millet İttifakı olarak seçimlere girilememesi ve Genel Merkez’den iyi bir rüzgar esmemesi adayların işini zorlaştırıyor.
CHP’de Özgür Özel’le yakalanan rüzgarın Manisa özelinde sandığa ne kadar yansıyacağını kestirmek zor. Yunusemre’de genç ve kadın bir aday var. Gülşah Durbay parti içinde tanınsa da kamuoyunda pek bilinmiyor. Kamuoyunun yakından tanıdığı ve aday adayları varken Özgür Özel’in bu tercihinin sonuçlarını da göreceğiz.
Yunusemre’de ise CHP’nin Manisa’daki en kıdemli ismi olan Semih Balaban yarışacak. Anketlerde önde çıkınca, Özgür Özel kendi adayı olan Devrim Bali ile Balaban arasında zoraki bir ön seçim yapmak durumunda kaldı. Semih Hoca önseçimi de aştı ve Özel’e rağmen aday olmayı başardı ve Yunusemre’de çok iddialı hazırlanıyor.
Ben bu yazıyı yazdığımda AK Parti’nin Yunusemre ve Şehzadeler adayları henüz netleşmemişti. Yunusemre’de mevcut Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’nin yeniden aday gösterilmesi muhtemel. Aday gösterildiği taktirde yeniden kazanacağına inanıyor. Bunun en büyük nedeni, geçen seçimlerde zor da olsa yendiği Millet İttifakı’nın bu seçimlere CHP ve İYİ Parti olarak iki farklı adayla girmesi.
Şehzadeler’de de Ahmet Tonguç ve İbrahim Onaylı aday adayı olarak çalışıyor. Buna karşılık aday olmayacağını açıklayan mevcut Başkan Ömer Faruk Çelik’e bir kez daha görev verilir mi, bilinmez. AK Parti’nin adayları da kesinleştikten sonra Manisa için daha sağlıklı değerlendirmeler yapılabilir…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.