Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.31
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2397.4
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    61630.39$

SİZ HANGİ ENKAZIN ALTINDASINIZ?

24 February 2023, Friday 12:35

Kalbim sanki birinin avuçlarında haftalardır. Bir sıkıyor nefesimi kesiyor bir bırakıyor gözyaşım sel oluyor. Şükür edecek bir şey bulamayıp isyan eden noktadan neye şükredeceğimizi şaşırdığımız bir sabaha uyandık. Gece yatarken kar tatilini konuşup sabah gözümüzü enkazlara, yitip giden hayatlara, kolsuz bacaksız insanlara, teşhis edilemeyen cesetlere, annesiz babasız kalan çocuklara , evlatsız kalan anne babalara açtık. İnanamadık , ifade edemedik  çoğu zaman şuurumuzu kaybettik. Boş bakışlar çoğaldı etrafımızda. Ateş düşmeyen ocak kalmadı Anadolumda. Uzaktan yakından her hane bir enkazın altında kaldı. Kendi cenazemizi unutup sağ çıkanlara sevindik. Arşı ala ya dualar yolladık. Belki hayatımız boyunca etmediğimiz uzun secdeler yaptık.

Ölümü belki bu denli yakın ilk defa hissettik. Kaybetmenin ağır sükûneti ilk defa bu kadar net oldu hayatımızda. Gözümüzden esirgediklerimiz bir gece de görünmez oldu. Bu acıyla yaşanır mı? Yaşanır. Maalesef. Dünyanın sonu gelmiş gibi düşündürse de olanlar hayat hala devam ediyor. Ve hayat bize bununla yaşamayı da söke söke öğretecek. Zaptedemediğim kalp atışlarım sakinleyecek bunu biliyorum. Ertesi gün için yemek yapmak bile içimden gelmezken yine yapacağım o yemekleri. Yine temizleyeceğim evimi. Rutinlerimiz diyoruz ya yine dönülecek o rutinlere biliyorum. Şu an merak ettiğim tek şey son zamanlarda şikayet ettiğim; asimile olmak, kıymet bilmemek, değişen dünya düzeni, kaybolan insani değerler. Bunlarda bir değişiklik olacak mı?

Ben bu acı olaydan sonra herkesin kendi iç dünyasında bambaşka bir enkazda kaldığını düşünüyorum. Kimi öfkesinin, kimi parasının, kimi vicdanının, kimi sevdasının, kimi eksik kattığı çimentonun, kimi kestiği kolunun, kimi çocuğuna alamadığı çikolatanın……

Daha pandeminin ruhumuzda açtığı yaraları kapatamamışken. O enkazların altında kalan sadece bedenler olmadı elbette. Bu korkular nasıl geçer ne kadar sürer bu kızgınlık ve hali sakinler mi bilmiyorum. Bildiğim tek şey bizi dua, şükür, tefekkür iyileştirecek.

Sağlıcakla kalın.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.