Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.22
  • EURO
    34.67
  • ALTIN
    2396.4
  • BIST
    10206.98
  • BTC
    61125.87$

SİZ HANGİSİSİNİZ?

14 November 2022, Monday 09:48

Hayatımızın her alanında bir politika var ve bu modern dünyada politik statüler dediğimizde;

Sembol: Tüm radikal dönüşümleri tasarlayan, yüksek karizma ve yüksek kararlılık ile çalışan, güvenilirlik anlamında toplum ya da söz sahibi güç çevresi tarafından sorgusuz kabul edilen kişilerdir. Genellikle mevcut düzene muhalif olarak yola çıkarlar ve uzun bir yolculuk yaşarlar. Başarı sembol olmanın bir şartı değildir. Başarısız olup, sembol haline gelinebilmesi de oldukça olasıdır.

Figür: Dönüşümleri dolaylı ve direkt olarak etkileyen ve aynı zamanda bunu toplumun tamamına yansıtan kişiler. Bu kişiler toplumun her tabakasında baskı oluşturabileceği gibi, dönüşümlerin yarattığı etkilerden olumlu ya da olumsuz etkilenmesi tamamen kendi iradelerindedir. Motivasyon ve karizma anlamında sürükleyici kişiler değillerdir, “sembol”ün oluşturduğu karizmanın şemsiyesi altında vekaleten çalışırlar. Figürler “Sembol” kişi olma adayıdır.

Etken eleman: İçerisinde bulunduğu kesimin dönüşümlerini onaylasa da onaylamasa da destekleyen, kendinden daha alt tabakada olan bireylere bu dönüşümleri dayatan kişiler.

Eleman: Sosyal dönüşümlere direnç gösterebilen, bireysel olarak kendisini izole edebilen ancak yine de dönüşüme direkt katkısı ya da etkisi olmayan kişiler.

Edilgen eleman: Alınan tüm kararlardan tamamen etkilenen ve kararlara olan etkisi neredeyse sıfır olan kişiler.

Peki siz hangisisiniz?

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.