Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.24
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2421.7
  • BIST
    10268.58
  • BTC
    62176.48$

Sofralarımız kuruyacak

21 January 2023, Saturday 20:57

Ülkemizde seçimlere yaklaşırken tüm dikkat kimin aday olacağı kimin Cumhurbaşkanı seçileceğine yoğunlaştı.  Önemli konular tabii lakin konuşulması daha mühim konular var; olağanüstü kuraklık!
Son yıllarda yağışlarda ciddi düşüşler yaşanıyor. Ülkemize bu yıl kış neredeyse gelmedi bile. Şu zamanlarda bazı illerde kar yağışı başladı haberlerini duyarken şimdi hava, ilkbahar havası denildiğini duyuyor ve görüyoruz.  İlimizin önemli göllerinden olan Marmara Gölü tamamen kurudu . Gecen gün İznik Gölü kuraklık nedeniyle 400 metre çekilmiş. Bunlar kuraklığın ben geliyorum tedbirinizi artık alın uyarıları. Evlerimizde suyun teknik sıkıntıdan dolayı 1 saatliğine kesilmiş olduğunda ne kadar mağdur olduğumuz açık.  Peki şimdi neden ciddi tedbirler alınmıyor? Sulama Birliği tarafından tarımda acil basınçlı sulamaya geçilmeli denildi. Bu şekilde su yüzde 50 daha az kullanılıyor. Maliyeti illaki vardır fakat salma sulama sisteminden basınçlı sulama sistemine geçilirse , bu sistem yaygınlaşırsa ciddi oranda su da tasarruf sağlamış olacağız. Kuraklığa karşı sadece  çiftçilerimizin  değil her vatandaşımızın tasarruflu kullanması gerekiyor. Çünkü tüm bunların sonucunu sadece üretici değil tüketici de ağır bedeller ile ödeyecek.
Kuraklık nedeniyle sadece  göllerimiz kurumuyor .Tarım kuruyor,  sofralarımız kuruyacak.  Tedbir alınmalı ,en tasarruflu sisteme geçilmeli. Her damla suyun kıymetini bilmeliyiz . Dua edelim de karı da yağışı da  güneşi de mevsiminde , dozunda görelim...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.