Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2402.6
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    61708.93$

‘Temiz şehir’ vaatleriyle çevreyi kirletmek!

01 March 2024, Friday 11:25

 

Seçimlere bugün itibariyle tam bir ay kaldı. Aylardır kentlerin cadde ve sokakları belediye başkan adaylarının anonsları ile çınlıyor, çevreye yayılan broşürleri ve her yere yapıştırılan afişleriyle kirletiliyor.

İlginçtir ki her belediye başkan adayının öncelikli vaatlerinden biri ‘temiz şehir’ iddiası! Temiz şehir vaadini duyurmak için şehri kirletiyorlar yani!

Batı ülkelerinde yaşayanlar bilir ki genel veya yerel seçimler öncesinde hiçbir aday çevreyi kirletmez, gürültü kirliliği yapmaz. Zaten gazete ve TV reklamları, hele şimdi sanal alem bu iş için yeter de artar bile.

Başta internet ve sosyal medya olmak üzere kitle iletişim araçları ile ulaşılamayacak insan kaldı mı Türkiye’de? Şöyle bir rakam vereyim, ülkemizde insanların yüzde 70’ten fazlası her gün internete giriyor. Peki o zaman çevreyi bu kadar kirletmenin anlamı ne?

Geçenlerde Manisa İl Halk Kütüphanesi’ne gittim. Kitaplara bakınırken, orta bölümdeki masalarda üniversite sınavlarına hazırlanan onlarca genç gördüm. Hepsi son derece dikkatli şekilde yoğunlaşmışlardı derslere.

Derken dışarından gürültülü bir müzik sesi duydum. Bir adayın otobüsü geçiyordu tabii ki. Birkaç dakika boyunca benim rahatlıkla duyduğum seçim şarkısının bu öğrencileri rahatsız etmeme ihtimali var mı?

Yazık değil mi üniversite sınavlarına, lise sınavlarına hazırlanan gençlere. Yine yazık değil mi evinde hasta olarak yatanlara, yeni doğmuş bebeğini uyutmaya çalışan annelere…

İlkel bir seçim yarışıdır sürüyor. Bir an önce seçim yapılsa da kim kazanacaksa kazansa… Bu görsel ve gürültü kirliliği artık ortadan kalksa…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.