Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.22
  • EURO
    34.66
  • ALTIN
    2396.0
  • BIST
    10233.79
  • BTC
    60967$

Uyuşturucu neden bu kadar yaygınlaştı?

09 August 2023, Wednesday 11:53
Uyuşturucu neden bu kadar yaygınlaştı?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya geçen hafta sonu Manisa'da bir dizi temasta bulundu, önemli açıklamalar yaptı. Benim en çok dikkatimi çeken, uyuşturucuyla mücadele kısmı oldu.

Son iki ayda ülke genelinde 33 bin uyuşturucu operasyonu olmuş, 4 binden fazla kişi tutuklanmış.

Demek ki ülkemizde her gün zehir tacirlerine 500'den fazla operasyon yapılıyor ve yine her gün onlarca kişi tutuklanıyor. Operasyon sayısının fazlalığı özellikle gençlerimizin güvenliği açısından önemli ancak diğer yandan sorunun büyüklüğünü de ortaya koyuyor.

Uyuşturucu ile mücadelede cezaların son derece ağır olması gerekir. Çünkü cezaların ağırlığı suçun caydırıcılığında en önemli etkendir. Gençlerimizi, gelecek nesillerimizi zehirleyenlerin aldıkları cezalar da bir daha bu işe tevessül etmeyecekleri oranda sert olmalı.

Geçen yıl Manisa özelikle uyuşturucu konusunda bir yazı dizisi hazırlamış ve konunun vehametine ilişkin çarpıcı bilgilere yer vermiştik.

Örneğin bir yetkilinin, henüz 11 yaşında uyuşturucuya alışan bir kız çocuğunun yaşadıklarına ilişkin anlattıkları çok çarpıcıydı.

Çocuklarımızı ve gençlerimizi bu illetten uzak tutmamız gerekiyor. Bunun için de bu işi yapan zehir tacirlerine göz açtırılmamalı.

Manisa Emniyeti'nin bu konuda başarılı çalışmalar yaptığını biliyoruz. Ancak uyuşturucu ile mücadele sadece Emniyet'in veya Yeşilay'ın yapacağı bir iş değil.

Bu konuda en başta anne babalara büyük görev düşüyor. "Benim çocuğum yapmaz" düşüncesi bir kolaycılık ve kendini kandırmaktan ibaret. Böyle düşünmemek ve son derece dikkatli olmak gerekiyor.

Maalesef internet çağında her çocuk bu tür tehlikelere açık bir şekilde büyüyor. Yapılması gereken çocuklarımız bilinçlendirmek ve onları takip etmek.

İnternet üzerinden oynadıkları oyunlar ve ziyaret ettiği ortamlar, yine sokakta oynadıkları arkadaşları ve bulundukları mekanları bilmek, kontrol etmek çok önemli.

Uyuşturucu öyle bir illet ki bir başlanırsa geri dönüşü çok zor. Dediğim gibi; çocuklarımızı son derece bilinçli yetiştirelim ve onlara güvenirken, onları dikkatli bir şekilde kontrol etmeyi de ihmal etmeyelim.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.