Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.22
  • EURO
    34.65
  • ALTIN
    2391.5
  • BIST
    10211.63
  • BTC
    61009.93$

Vekillerin Manisa’ya ne faydası var ?

02 July 2023, Sunday 19:52

Manisa’da milletvekilleri ne yapacak bakalım. Daha öncekiler gibi olacak mı?…

Vekillerin Manisa’ya ne faydası var?

Manisa uzun bir süredir İzmir-Manisa-Akhisar kavşağı denilen yeri konuşuyor, kızıyor ve her fırsatta bunu tartışıyor. Hatta bu kavşakta tıkanıp kalanların küfür ettiğini bilirim. Şimdi birde yaz sıcakları başladı otomobil, kamyon, tır hepsi yine bu sıcakta aynı çileyi çekecek.

Peki…

Bununla dertlenen bu kavşağın çözümü için atılan adım var mı? Yahut böyle bir çalışma gayreti içinde olanı duydunuz mu?

Koca şehrin bu kavşağıyla ilgilenen bir Allah’ın kulu olmaz mı?

Vali Akhisar, Soma, Kırkağaç, Gölmarma bölgesine gideceği zaman trafik ışıklarda bile polis koyup valinin gitmesini sağlayınca elbette ki haberi olmuyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün topu Ulaştırma Bakan ve Altyapı Bakanlığı’na atıyor. Muhtemelen onlar yapsın diyor. Ha birde orda Manisa’nın otogarı var.

Milletvekillerinin zaten umurunda olmadığı için AK Parti Manisa’da 80 bin oy kaybetti. Muhalefet vekilleri gündemde olan üzümse üzüm, tarımsa tarım yani genel başkanları ne diyorsa yazdıkları bir bülten ile mail gönderiyorlar ve iş yaptıklarını sanıyorlar.

En çok eleştirdiğim milletvekillerinden Selçuk Özdağ’ı yaptığı çalışmalardan dolayı minnetle anacağım aklıma bile gelmezdi. Adam gayret ediyordu valla.

Gelelim Bülent Arınç’a. Eğer hala vekil, yahut TBMM başkanı ya da Hükümet Sözcüsü olsaydı vallali billahi bu işi çoktan çözerdi.

Çünkü;

Bülent Arınç, Bursa miletvekili olmadan önce ne kadar yatırım ve hizmet yapıldıysa onun döneminde ve onun sayesinde oldu. Şehir hastanesi, merkez efendi, Yuntdağı yatırımları, Gördes’in köylerinden Demirci’nin Mahmutlara, Çanakçı’ya Alaşehir Gümrük, daha nice yatırımlarda Bülent Arınç’ın imzası var. Saymakla bitmeyecek hizmeti yapanda yaptırmasına katkı vereni de Bülent Arınç’tır. Bu gün stadyumum bu hale gelmesini sağladı ancak ondan sonra stadyum 15 yıl önceki durumda kaldı.

İşte sayamadığımız tüm bu yatırımlara imza atan Bülent Arınç yıllar sonra geldi Manisa’da 80 oy kaybeden 3 milletvekiline kadar sayısı düşün AK Parti’yi derleyip toparladı ve 4 vekili çıkmasını sağladı. Ha biraz erken davransa Manisa tekrar 5 vekil çıkarır mıydı onu ayrıca konuşuruz.

Şimdi AK Partililerle konuşamıyorsun sebebi kibir abideliğine dönüşmeleri. Herhangi bir konuda eleştiriye başladın mı başlıyorlar hastane, yol, köprü…… İyi de Manisa’da bir kavşağı yapamadınız. Bir teleferik yine Bülent Arınç girişimleriyle yapım aşamasına geldi. Beceremediniz. Teleferik hala bu şehir için hayalden öte rüyalarda kaldı.

Bir Uğur Aydemir, Bir İsmail Bilen vardı ki Allah’ım Allah’ım. Bir insan her şeyin bilir mi? Evet bu iki vekil her şeyi biliyordu. Konuşmaya geldi mi ses tonlarında bile kibir vardı. İşte Allah bu bir şaşırttı İsmail Bilen’i Salihli’de milletvekilliğinde partisine değil Ali Uçak’a oy istedi. Uğur Aydemir her fırsatta mikrofonu aldığında ekonomide simit hesabı yapıp durdu. Yaptığı simit hesabı da hiç mi hiç tutmadı. Birinin Salihli’ye diğerinin Akhisar’a hiç katkıları olmadı olamadı.

Murat Baybatur ve Tamer Akkal

Tamer Akkal transfer milletvekilliğinden bir türlü çıkamadı. Tabi onunda işi zor bu ülkede İzmir’den kalkan otobüse Uşak’ta binen yolcuyu kabullenemeyen bir yapı var. AK Parti’de bundan farklı değildi. AK Parti’ye Manisa’da sonradan katılan bir çok siyasetçi sıcak gören kar gibi eridi gitti. AK Parti’ye sonradan katılıp kaçanlarda Orkun Şıktaşlı akıbetine uğradılar. Yani hayır etmedi bu işler. Tamer Akkal işin zordu tabi. Vekil olmasa AK Parti’de hiç kabullenilmezdi. Hizmet konusunda partililerle kaynaşma konusunda patinaj çekip durdu. Hala tekeri yola sokamadı. Manisa’nın hizmetleriyle ilgili mevzu açılsa diyeceğini yazayım şuraya: “ İlgili bakanlıklarla görüşüyoruz.”

Tek dönem vekillik yapan Mehmet Ali Özkan mevzusuna hiç girmeyelim derin yaralı. Ferdi Tayfur dinleyip efkar dağıttığı bir döneme denk geldik. Bereket Soma Belediye Başkanlığı için adı geçmeye başlayınca efkar gitti Ankara havası oyun havalarına döndü.

Murat Baybatur ise çok çok daha farklı bir vekillik yapıyor. Çok milletvekili gördüm tanıdım ama Baybatur kadar idareci olanı gelmedi daha.

“Tamam hacım, hallederiz hacım, merak etme hacım” dedi mi tamamdır. O işten hayır gelmez.

AK Parti’nin en başarılı il başkanları arasında ilk sırada gösterilecek olan Baybatur, İl başkanlığı döneminde parti iyi bir başarı ve ivme kazandı. Yönetim kadrosundan, yedek kadrolara kadar herkesi işin içine soktu. Herkesi çalıştırdı. Manisa’nın ağır topları sayılan Bülent Arınç ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi gibi isimler varken önce teşkilatta sonra Manisa’na bir çok insana faydası oldu. Yapılan hizmetle konusunda daire müdürleriyle sürekli irtibat halinde oldu. Ama milletvekili olduktan sonra muhtarların bile telefonuna çıkmaz oldu. Bu mevzuyu da Asmacık Muhtarı Hülya Gezer’den öğrendim Sonra bir çok muhtar, partili, partisiz Baybatur’a ulaşamadıklarından yakınmaya başladı. Siyaset böyle bir şey bin emekle doldurduğun süt kovası bir tekme ile devrilir. Zaten diğer illerin vekillerine bakıyorsun verdiği demeçler, yaptıkları işler bizim vekiller onların yanında sıfırrrr.

Hal böyle olunca AK Parti Genel Merkezi Murat Baybatur’u 2 sıraya koyarak bir anlamda uyarıda bulunmuş oldu. Zaten uyarıda kırmızı sart sınırına geldi. Önümüzdeki dönem milletvekilliği tamamlanmış olacak. Baybatur’un vekillik süreci il başkanlığı gibi olmadı yani.

CHP milletvekilleri ise bültenci vekil olarak sisteme dahil oldular. Zaten Özgür Özel’in bile seçim çalışmalarında gelmediği Manisa’da diğer vekiller ortaya çıksa ne olur çıkmasa ne olur? Arada zeytinle yada üzümle ilgili bir bülten yazıp geçiyorlar. İşleri bitiyor. Hele şu anda CHP cadı kazanına dönmüşken vekilleri ortada görmek mümkün değil. Akhisar’ı sel bastı CHP’li vekiller sele kapılmış gibi günlerce partililer ve Manisalılar vekil aradı durdu. Sonra Özgür Özel parti içi hesaplaşmayı fena halde Semih Balaban’a ödetti. Özel’e rağmen il başkanı olup, delege bile seçilmesini engelleyen Semih Balaban’ı vekillik sıralamasında fena halde yok eden Özel’in adı genel başkanlığa geçince teşkilata diğer partilerden geçip seçilenleri hatırladı.

Nasıl hatırladı? Abdullatif Şener CHP’ye çakınca Özel’de partililerden özür dileyerek CHP saflarından vekil seçtirip partililerin haklarına girdiklerini söyledi.

İyi güzel Özgür Özel, Manisa’da Semih Balaban gibi adamların hakkını yendiğine göre bir özürde Manisalılardan dilemen gerekiyor. Selma Aliye Kavaf hangi partiden geldi CHP saflarından vekil seçildi. Bir daha Manisa’ya gelecek mi?

Biz bu köprüleri, kavşakları hangi vekillere yapmalarını söyleyeceğiz. Hangi vekil Manisa hizmetlerini takip edecek. İyi Parti’den bir kadın seçildi adı Şenol Sunat. Manisa’ya İzmir marşıyla geldi, Mehter Marşı’yla gitti. Bir haksızlıkta burada Hasan Eryılmaz’a yapıldı oda ayrı bir konu.

Yani siyaseten bir çok insana haksızlık yapıldı. Bir çoğunun hakkı yendi. Bir çoğu benim hakkım haram olsun dedi. Bir çoğu Manisa’ya hizmetler nasıl gelecek diyor.

Manisa’da özellikle AK Parti’de iki önemli isim olan Bülent Arınç ve Hüseyin Tanrıverdi ismini mumla arıyorlar. Vaktinde kıymeti bilinmeyen iki isim bu gün bulunmaz Hint Kumaşı oldu. Meğer Bülent Arınç ve Hüseyin Tanrıverdi’nin AK Parti’de yani Ankara’da ne ağırlıkları varmış farkında değilmiş Manisılar. İki ayrı isim iki ayrı marka. Zaten bütün hizmetlerde onların döneminde yapıldı. Tanrıverdi hangi iş olursa olsun gece saat 03.00 bile olsa telefonla arardı ve takip ederdi. Arınç ve Tanrıverdi kendilerine iletilen hiçbir not kağıdını, hiçbir işi yırtıp çöpe atmadılar. İstekleri olan işlerin üzerini çizmediler. Onların döneminde valiler, emniyet müdürleri, daire müdürleri verilen işleri takip ediyorlardı. Yahut proje üretip sunuyorlardı.

Son beş yılda Murat Baybatur birinci sıra milletvekili olarak Manisa’ya yapılan hiçbir işin içinde olmadı. Gerek Manisalılar gerekse partililer Murat Baybatur’a ulaşamayınca genel merkezde tamamen ulaşılmaz yaptı ve 1. Sıradan 2. Sıraya aldı.

Şimdi yeni dönem için bekleme süresindeyiz. Diğer partileri saymıyorum çünkü evcilik oynayan çocuklar gibi vekil olup olmadıklarını bile hala farkında değiller. Özgür Özel düdük çaldığı zaman toplanmaya giden asker içtiması durumundalar.

İYİ Parti’nin vekili Şenol Sunat Manisa’da Hasan Eryılmaz’ın hakkını yiyip, valizini topladı gitti. Deva Partisi’nde Selma Aliye Kavaf düğünde oynamaya gelen nedimeler gibi CHP kına gecesinde oynadı gitti. Takı törenine bile kalmadı. Bari bir çeyrek takıp gideydin. CHP’nin vekilleri genel başkan seçimini bekleyip ona göre mevzi alacaklar, sonra yine arada maille bülten göndermeye devam ederler.

AK Partili vekillerden ise Murat Baybatur ve Tamer Akkal’ı da saymaya gerek yok. Zaten Manisa’ya hizmet yapmış olsalardı geçen dönem yaparlardı.

Şimdi kaldı geriye iki isim Bahadır Yenişehirlioğlu ve Mücahit Arınç. Bu vekillerle ilgili takipteyim. Çalışmalarını yakından takip ediyorum. Pazar yerini ziyaret ediyorlar, teşkilatlarla beraber oluyorlar, bir hafta sonra aynı pazar yerine ben gidiyorum. O derece…

Ama özellikle bu dediğim kavşak başta olmak üzere Manisa’ya yapılacak olan hizmetler için işi takip ediyorum. Özellikle Manisa Valisi Yaşar Karadeniz. Şu ana kadar bütün işleri makamda oturarak takip ettiğini biliyorum. Geri dönüşüm tesisleri yanıyor bununla ilgili mücavir alanlar dışını çıkarılsın mı, çıkarımlısın mı? Hiçbir çalışma yok. Bu yakın örneği. Daha bakacağız sayın vali. Arada bir gariban, köylü, çiftçiyi, sanayi esnafını ziyaret etsen güzel olur. Bak Aksaray Valisi gece gündüz nöbet tutar gibi çalışıyor.

Manisa İzmir’den daha beter duruma düşecek görürsünüz. Manisalılar İzmir’e gidip ya böyle bir şehir mi olur diyorsunuz ya. Manisa İzmir’den daha kötü bir durumda. Bilginiz olsun.

Ha bu arada geçen gün Başkan Cengiz Ergün, Manisa’nın içme suyu için baraja ihtiyaç olduğunu hatırlattı. Bunu da takip ediyoruz Sayın Vekiller…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.