Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2400.1
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    61430.25$

VÜCUTTA   TOKSİN   YÜKÜ NASIL OLUŞUYOR?

15 April 2022, Friday 09:34

Vücudunuzun toksine ne kadar ve ne süre ile maruz kaldığı çok önemlidir. Nerede çalıştığınız, nerede yaşadığınız, nasıl bir hava soluduğunuz önemlidir. Havası çok temiz olan yeşili bol bir şehirde yaşayan kişi ile sanayi bölgesi gibi hava kirliliği olan bir şehirde yaşayan kişi aynı havayı solumaz. Bunların yanı sıra neler yiyerek besleniyorsunuz ve yedikleriniz ne kadar temiz biliyor musunuz? İçtiğiniz su kaynakları temiz mi? Bizlerin çoğu zaman fazlaca tüketin dediğimiz balığı ne kadar ve ne sıklıkta tüketiyorsunuz? (temiz kalamayan denizlerimizden tükettiğiniz fazla miktardaki balıklar nedeniyle civaya maruz kalabilisiniz) Dolayısıyla yediğiniz, içtiğiniz, soluduğunuz her şey vücudunuzda toksin oluşturabilir.

Toksinler sadece dışarıdan alınmazlar, vücutta  biyolojik  olarakta üretilebilir. Yediklerimizin yakılması sonucu vücudunuzda bir oksidasyon ürünü oluşur. Eğer bu ürün çok fazla olursa toksindir. Şekerli ve rafine yiyecekler gibi karbonhidratlardan zengin beslenmek böyle bir yük oluşturur. Bu da vücudumuzda enflamasyon oluşmasına neden olur. Enflamasyon da vücut için bir toksindir. İyi beslenmediğinizde bağırsak floranız bozulur. Bozulmayla birlikte zararlı bakterilerin sayısı artar, artan zararlı bakterilerin oluşturduğu ürünler de toksindir. Bununla birlikte geçirgen bağırsak gibi bir durumunuzda varsa maruziyetiniz artmış demektir. Bunlarla birlikte siz  farkında  olmasanız   bile   streste  ciddi bir toksindir.

Toksin yükü nedir? Bir maruziyetiniz var diyelim ki, bir şekilde maruz kalmamak mümkün değildir. Yediğiniz, içtiğiniz, soluduğunuz, giyindiğiniz veya cildinize sürdüğünüz herhangi bir şey vücuda toksin girmesinin yoludur. Aslında vücudumuz kendi sisteminde detoks yaparak  toksini elimine eder. Vücutta maruz kaldığımız toksinden detoks  yapılan kısmı çıkardığımızda ise  bize toksin yükü kalır.

Peki bu toksin yükünü nasıl azaltabiliriz?

Öncelikle bu toksinleri vücuttan içeri almamaya çalışmak, maruz kalmamak için dikkat etmek birinci derecede dikkat etmemiz gereken noktadır. İkinci olarak vücut içinde toksin üretmemek için gerekenleri yapıyor olmaktır. Bu da iyi bir stres yönetimi yanında sağlıklı ve temiz beslenmeyle olur.

Bunlara dikkat ederken aynı zamanda Karaciğerinizi iyi desteklemek çok önemlidir. Çünkü vücudumuzda en iyi dönüşüm sağlayan organımız Karaciğerdir ve 2 faz halinde gerçekleştirdiği detoksa destek olabilmek içinse beslenmenizde aminoasitler (iyi protein kaynakları) lifler (kurubaklagil, tam tahıl, sebve ve meyvelerde bolca bulunur) mineraller, vitaminler ve fitokimyasallar (et, sebze,meyve ve kuruyemişlerden yada gerekliyse besin takviyesi olarak) düzenli ve yeteri kadar yer almalıdır.Tüm bunları yaparken bolca Su tüketmeyi de ihmal etmemelisiniz…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.