Manisa
08 May, 2024, Wednesday
  • DOLAR
    32.25
  • EURO
    34.69
  • ALTIN
    2394.2
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    62342.54$

Yaşamak 

29 November 2022, Tuesday 15:35

Oscar Wilde der ki, "Yaşamak çok nadir rastlanan bir şeydir. Çoğu insan sadece var olur."

Hayata anlam katan bizleriz, yarınımızı farklı kılmak için yaptığımız ne varsa hayatın anlamı da o'dur. Başkalarının sunduğu hayatı yaşamak yerine kendi hayatımızı yaşayabilmek. Peki, kaçımız bunu başarabiliyoruz?

Kısa bir öyküdür hayat; uğruna uzun acılar çektiğimiz.. Hayat onun anlamanı bir gün bulabilmek uğruna koşuşturacak kadar uzun değil. Her gününü dolu dolu yaşamak gerekir, o bir gün geldiğinde zaten bir anlam bulmuş olduğunun farkına varacağız.

Yaşama mücadelesi ve hayatta kalabilme kavgası yeter yaşama anlam yüklemeye. Onurlu olmak, kul hakkı yememek, merhamet sahibi olmak, Allah korkusu olmak, kimseye muhtaç olmadan adam gibi yaşamak, yalaka olmamak. Kişinin kendisinin kattığı anlamdan başka bir anlamı yok hayatın..

Anlamak, düşünmek, empati kurmak, anlamsızlıkları bile sevmek. İnsan olmanın farkındalığına varabilmek ve bu yolda azimle kararlılıkla önündeki engelleri, putları yıkmak.. Yaradılışına uygun olarak insan gibi yaşamak, araştırmak, okumak, öğrenmek, sevmek, sevilmek.. Yarın çok geç olabilir. Ne olursa olsun her şeyden önce insan olmaktır hayatın anlamı.. Anlamak için sevmek gereklidir. 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.