Manisa
08 May, 2024, Wednesday
  • DOLAR
    32.35
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2403.0
  • BIST
    10325.57
  • BTC
    62313.51$

Yeni yemek trendimiz Bowl nedir?

07 June 2023, Wednesday 14:16

Günün her öğünü için farklı alternatif besinleri bir arada bir kase içerisinde yemek anlamına gelen bowl, son günlerde çokça tercih edilen bir beslenme biçimi. Bowl Asya mutfağı kökenli olup göç ile birlikte Batı ile buluşan bir yemek türüdür. Bowl'da genel prensip tek kase içerisinde birçok farklı çeşidin ve besinin küçük porsiyonlar halinde birleştirilmesinden oluşur. Bu nedenle sağlıklı yaşamaya çalışan, yediklerini dikkat eden ve düzenli egzersiz yapan kişilerin vazgeçilmez öğünlerindendir. İster kahvaltılık olarak hazırlayabilir, isterseniz de diğer öğünlerde de tüketebilirsiniz. Özellikle çiğ balık ve deniz mahsulleri ile hazırlanan poke bowl'ların çıkış noktası Hawaii mutfağından olmuştur. Sushi sevenler için sushinin tabaktaki hâli gibidir. Kahvaltıda tüketmek için smoothie bowl, diğer öğünlerde buddha bowl en popüler çeşitleridir. Bowl'lar hem pratik hemde hazırlaması oldukça keyifli tabaklardır. Dilediğiniz gibi süsleyebilir, soslar ve ekstra malzemeler ile içeriğini geliştirebilirsiniz. Sizler için bu hafta poke bowl tabağı hazırladım şimdi tarifimizi sizlerle buluşturalım. 
Acı soslu poke bowl
Malzemeler:
1su bardağı basmati pirinç
2 su bardağı su
1 adet avakado
1 adet baby salatalık
1 adet baby havuç
1 yemek kaşığı mısır
3-4 adet çeri domates
2-3 yemek kaşığı ton balığı (elinizde varsa bunun yerine yengeç surimi veya karides gibi deniz mahsulleri kullanabilirsiniz.)
Pirinç sosu için:
1 yemek kaşığı pirinç sirkesi (elma sirkesi de kullanılabilir)
1-2 damla limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Üzeri için acı sos:
2 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı sriracha sos
Yapılışı:
Pirinçi 2 su bardağı tuzlu kaynar suda haşlayalım.(elinizde kalan pilavınız varsa değerlendirebilirsiniz.)
Pirinç sosu için bütün malzemeleri karıştıralım ve demlenmiş olan pirincimizin üzerine döküp iyice karıştıralım. Havuç, salatalık ve avakadoyu küp şeklinde doğrayın. Çeri domatesleri ikiye keselim. Pirinclerimizi servis kasesine alıp üzerine mısır, salatalık, havuç, avakado, domates ve ton balığını yerleştirelim. Acı sos için malzemeleri karıştıralım ve tabağımızın üzerine gezdirelim. Afiyet olsun. Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle sağlıkla kalın.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.