Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.24
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2422.0
  • BIST
    10268.58
  • BTC
    62091.92$

Yeni yıl yeni umutlar

31 December 2022, Saturday 22:14

Bir yılı daha geride bırakıyoruz. Usulden olduğu için değil içimden geldiği için bu yazımı yeni yıl konulu yazmak istedim. Bir yıl içinde büyük olaylar, iyi ki dediğimiz anlar, yaşamasak iyiydi ama olsun dersimizi aldık dediğimiz olaylar yaşadık. Hepsinin bir değeri bir anlamı var .  Belki bu yıl kazandıklarımızın ve kaybettiklerimizin etkisi uzun süre kalacak. Lakin bir şeyler varki durmadan tekrarlanacak çoğu kişi yaşadıklarından ders almayacak. Bu yıl içinde yaşadığımız her guzel olay ve bizi hırpalayan hadiseler öğreti niteliğindeydi  en azından bunu görebilmek önemli. Bunları görmezden  geldiğim an boş yaşamış gibi hissediyorum. 

Yeni yıla girerken aylık, yıllık hedefler yapıyoruz bazıları gerçekleşiyor bazılarını unutup gidiyoruz. Bu yıldan da kısa süre  odaklı degil de uzun vadeli hedefler kurmayı öğrendim. Çünkü bu yıl bunları yapacağım diyip yapamadığım  hedeflerim oldu. Hepsi bir yıla sığmadı  bu da motivasyonumu düşürdü. Bu nedenle 5-10 yıla sığacak 2 yıl sonra şunu yaptım   5 sene sonra şu adımdayım diyerek geniş hedefler oluşturdum. Gelişmek ve değişmek herkese.Önemli olan eksikliklerimizin olması değil. Eksikliklerimizin farkında olmamız ve eksikliklerimizi, tamamlamaya çalışma çabamız. Peki kaç kişi bunu yapabiliyor?
Ya da bunun için çaba sarf ediyor ?  

Yeni yıl yeni umutlar demektir ya hani bu yıl eksiklerinizin farkında olabileceğiniz bunlar için cabalayacağınız bir yıl olsun. Yazımın en başında da dile getirdim  ya acısıyla tatlısıyla bir yıl geride kaldı.
Ancak bir şey var ki geçmişi unutmadan , geçmişten  öğrendiklerimizle geleceğimizi nasıl şekillendirecek olmamız.

  Herkese 2023 yılının en başta sağlık daha sonra kayıplarınızın az olduğu kazandıklarınızın sizi hüsrana ugratmayayacağı maddi manevi kazançlar olmasını diliyorum. Her hoşça kal bir merhabadır aslında.  Hoşça kal 2022, merhaba 2023 .


Her şey dilediğiniz gibi olsun...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.