Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.24
  • EURO
    34.69
  • ALTIN
    2396.7
  • BIST
    10244.34
  • BTC
    61182.97$

Yolda olma hali

22 October 2022, Saturday 13:59

Yolda olma hali; meraklı, uçsuz bucaksız, sonu olmayan, umutlu bir serüven benim için…

Her insan doğumu itibari ile hareket halindedir. Bu hareketlilik hali yolunu da aramasına bir nevi sebep olur. Yolda  olan insan  yaşamın içindedir. Bazen yol ayrımların , bazen kaçışların , bazen de varışların kendine doğru olduğu hal.

Yolculuktaki en önemli olan şey hareket etmektir. Hareket bittiğinde yaşam da biter. Bir hedef belirleriz ve bu hedefe ulaştığımız vakit orada yol biter. Yol biterse yaşam zaten biter. Buradaki  ince çizgi yolu devam ettirmektir. Yani farklı hedeflere , farklı arayışlara girmektir.

En anlamlı yolculuk insanın kendi içine olan yolculuğudur. Ben kimim, benim dünyaya geliş amacım ne , insanlara ne faydam var, hayattan hangi öğretileri alacağım gibi içsel sorularla kişi kendini sorgular kendisiyle yüzleşir. Aslında gizlediği kimliğiyle yüzleşir.

Yolda olma halinde odaklandığımız şeylerde değişir elbet kimi zaman başarı kimi zaman da yolda beraber yürüdüğümüz insanlar fakat insan bu yol serüveninde kendisiyle olan bağını koparmamalı.

Benim için hayatı anlamlı kılan böyle yolculuklarda ara ara hızlansam da, yollar değişse de, bazen kaybolsam da en çok bu halime özen göstereceğim yolculuğum boyunca.

Her yol insana bir şeyler öğretir önemli olan öğretiyi alabilmektir. Tüm yolların kendinize çıktığı keyifli yolculuklarınız olsun.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.