Manisa
09 May, 2024, Thursday
  • DOLAR
    32.30
  • EURO
    34.93
  • ALTIN
    2397.4
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    61220.05$

ZAYIFLAMA ÜRÜNLERİ GERÇEKTEN SAĞLIKLI MI?

05 February 2022, Saturday 10:33

Son zamanlarda zayıflamak isteyen bireylerin yönelttiği başlıca sorular “Piyasadaki zayıflama ürünlerini kullanalım mı? Zayıflamamıza yardımcı olur mu? Bu ürünler gerçekten tok tutar mı? Zayıfladıktan sonrada açlık hissini baskıladığı doğru mu? Zayıflama ürünleri sağlıklı mı?” şeklinde oluyor. Aslında bu soruları sormanın altında kişilerin hızlıca, kalıcı ve kolay bir şekilde kilo verme isteği yatıyor. Zayıflama ürünlerine duyulan ilginin başlıca 5 nedeni ;

1-Doğal ürün olarak sunulmasının bu ürünlerin çekiciliğini artırması.

2-Kişilerin kilo sorununu bir hastalık olarak görmemesi ve sağlık uzmanlarına gitme zorunluluğu hissetmemesi.

3-Sorunun bu yolla   çözülebileceğine inanma isteği.

4-Arkadaş tavsiyesi.

5-Zayıflamada mucize vaat eden reklamlardır.

 Piyasada Sağlık Bakanlığı’nın onayından geçmeyen bir çok ürünün sağlık bilimleri adına hiçbir eğitimi ve ehliyeti olmayan kişiler tarafından fütursuzca pazarlandığı hepimiz tarafından biliniyor. Üstelik bu ürünlerin zayıflamanın yanı sıra birçok hastalığa da faydası olduğu söylenerek pazarlanıyor. Bu ürünlerin bazıları toz, bazıları tablet, bazıları sıvı (çay vs.)yahut jel şeklinde olabiliyor.İçerdikleri metabolizma hızlandırıcı kimyasallar kalp ritmini bozarak ölüme sebebiyet veren sonuçlar doğurabiliyor ki haber programlarında çok kez üzülerek  ölüm vakalarını toplumca şahit olduk.Yine geçtiğimiz yıllarda internet üzerinden aldığı zayıflanma çayını kullanıp 15 günün sonunda mide bulantısı,kaşıntı ve sarılık  gibi şikayetlerle hastaneye başvuran hemşirelik öğrencisi  21 yaşındaki  genç kızın karaciğerinin iflas etmesi sonucu karaciğer nakli ile hayata geri döndüğünü okumuş ve izlemiştik.

Bu ürünlerin içerisinde genelde metabolizmayı hızlandırmak adına kullanılan kimyasallar özellikle karaciğer başta olmak üzere kalp,böbrek,bağırsak gibi  hayati organlarımıza zarar vermektedir.Bazen de  diüretik  etkisi yoğun olan bu ürünler kişilerin yetersiz su alımıyla dehidratasyona (vücudun susuz kalması) veya  aşırı su atımıyla mineral kayıplarına sebebiyet vermektedir.

Zayıflamada sadece kimyasal  ürünler kullanılmaz ancak her ne kadar ürünler doğal maddelerden de oluşsa doz aşımı halinde zararlı etkileri meydana çıkabilmektedir. Sinameki yaprağı, biberiye,acı biber,guarana ve kafein bu maddelere örnektir.Bilinçsizce kullanımında doz aşımından dolayı bağırsak tembelliği,kalp ve tansiyon hastalarını etkileyecek çarpıntı,sindirim sistemi bozuklukları,ritim bozukluğu,kemik erimesi veya sinirlilik gibi yan etkilerini göstererek zayıflama da destek olmaktan çok sağlığımıza zararı olacağını göz ardı etmemek gerekir.

Siz,siz olun sağlıklı ve dengeli beslenerek kilo verme şansınız varken,hormon sisteminizi bozabilecek,organ kayıplarına sebebiyet verebilecek yollarda çare aramayın…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.